Ovo je kolač punog, intenzivnog ukusa, koji se sprema za samo desetak minuta bez uključivanja rerne. Idealan je za ove vrele letnje dane.
Po receptu gastro blogerke Bojane Čikarić
Sastojci:
600 ml mleka
3 kašike šećera
5 kašika griza
100 g maslaca
100 g bele čokolade
150 g mlevenog pečenog lešnika
200 g mlevene plazme
krem po izboru
Priprema:
Mleko, šećer i griz staviti na šporet i kuvati uz neprestano mešanje dok se masa ne zgusne.
Skloniti sa šporeta i dodati maslac i belu čokoladu. Izjednačiti smesu, pa dodati mlevene lešnike i plazmu.
Dobro izmešanu smenu rasporediti po tacni i oblikovati po želji.
Na kraju sve premazati kremom po izboru i odložiti na par sati u frižider da se dobro stegne.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: