Moraćete da umočite: Recept za brzinski umak koji meso pretvara u senzaciju

Za nekoliko minuta stvorićete savršenstvo za nepca. I dušu.

Bilo da pečete šnicle, piletinu ili junetinu na tiganju, za samo 15 minuta i od nekoliko sastojaka možete napraviti savršen sos pun ukusa i mirisa… Sokove i stvrdnutu masnoću punu ukusa i arome koji ostanu u tiganju od pečenja mesa nemojte baciti. Umesto toga iskoristite ih za slastan sos na bazi senfa.

Za pripremu će poslužiti bilo koji bolji senf, a možete iskoristiti i onaj zrnasti, koji će dati finu teksturu. Možete dodati i začinsko bilje poput majčine dušice, a savršeno će odgovarati i kurkuma ili začinska mešavina, piše punkufer.

Sastojci

2 kašike maslaca

1 čen belog luka

60 ml vermuta ili konjaka

360 ml pavlake za šlag bez šećera

1,5 kašika kvalitetnog senfa

1 kašičica meda (po želji)

1 kašičica sitno naseckane majčine dušice

so i biber po ukusu

Priprema

Nakon što ispečete šniclu ili meso, izvadite ga iz tiganja pa isključite vatru da se malo ohladi (5-6 minuta).

Dodajte maslac i sitno seckanu ljutiku te ponovno uključite ringlu da zadržite srednje visoku temperaturu. Dinstajte beli luk dok ne postane proziran (4-5 minuta).

Pažljivo dodajte vermut ili konjak pa kuvajte 3-4 minute ili dok se alkohol ne redukuje na pola.

Dodajte pavlaku i med pa pustite da lagano kuva. Kuvajte dok ne postane kao gusto testo za palačinke.

Sklonite s vatre, ali dok je sos i dalje vruć, umešajte senf i majčinu dušicu. Probajte pa posolite i pobiberite po ukusu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram