Tu je i recept za domaću testeninu.
Fenomenalan ručak za koji vam ne treba mnogo vremena, a ukus će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
200-250 g mlinaca
2 pileća filea (oko 500 g)
400 ml neutralne pavlake
400 g kisele pavlake
kocka za supu
1 l vode
gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.
Priprema:
Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji. Piletinu iseći na kockice, začiniti solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle i dodati mešavinu pavlaka.
U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri. Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrućom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju. Paziti da se previše ne natope da ne bi bili gnjecavi. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti. Nemojte baciti preostalu supu.
Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promešati. Prebaciti u vatrostalnu posudu. Odozgo urendati sir po površini.
Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče.
Ako imate vremena, možete napraviti i domaće mlince koji mogu dugo da stoje, pa ćete imati uvek spremnu testeninu, piše Stil.
Sastojci:
250 g brašna
1 jaje
100 ml mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući oklagijom na 1 milimetar debljine (ili koristiti mašinu za testeninu), seći trake, oko 10×20 cm, ređati u pleh i sušiti u rerni na 220° C. Vaditi kada dobiju boju. Ohlađeno testo odložiti u posudu sa poklopcem ili u kesu do korišćenja. Mogu da stoje dugo.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: