Mlinci sa piletinom: Recept za brzinski ručak za celu porodicu

mlinci sa piletinom
Mlinci Foto:Shutterstock

Tu je i recept za domaću testeninu.

Fenomenalan ručak za koji vam ne treba mnogo vremena, a ukus će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

200-250 g mlinaca

2 pileća filea (oko 500 g)

400 ml neutralne pavlake

400 g kisele pavlake

kocka za supu

1 l vode

gorgonzola ili bilo koji drugi topljivi sir.

Priprema:

Neutralnu i kiselu pavlaku pomešati u činiji. Piletinu iseći na kockice, začiniti solju i biberom i propržiti na maslinovom ulju. Kada je piletina dobro požutela, skloniti sa ringle i dodati mešavinu pavlaka.

U litar vode ubaciti kocku za supu i pustiti da provri. Mlince izlomiti na krupnije komade i staviti u dublju posudu. Preliti vrućom supom i ostaviti minut-dva da dobro upiju. Paziti da se previše ne natope da ne bi bili gnjecavi. Natopljene mlince prebaciti u cediljku (ispod koje se postavi posuda kako bi se sačuvali supa u kojoj su bili mlinci) da se ocede od viška tečnosti. Nemojte baciti preostalu supu.

Mlince ubaciti u posudu sa pavlakom i piletinom. Sastojke dobro promešati. Prebaciti u vatrostalnu posudu. Odozgo urendati sir po površini.

Peći na 180°C dok višak tečnosti ne ispari i površina se zapeče.

Ako imate vremena, možete napraviti i domaće mlince koji mogu dugo da stoje, pa ćete imati uvek spremnu testeninu, piše Stil.

Sastojci:

250 g brašna

1 jaje

100 ml mlake vode

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Razvući oklagijom na 1 milimetar debljine (ili koristiti mašinu za testeninu), seći trake, oko 10×20 cm, ređati u pleh i sušiti u rerni na 220° C. Vaditi kada dobiju boju. Ohlađeno testo odložiti u posudu sa poklopcem ili u kesu do korišćenja. Mogu da stoje dugo.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram