Nema lepše i zdravije stvari od juneće supe.
Kuvar Miro Docić radi u jednom restoranu u Švajcarskoj, a svoje pratioce na mrežama čašćava recepturama koje otvaraju apetit i podstiču vas da se latite kutlače. Jedna od njegovih lekcija je i juneća supa koja se sprema za 50 sekundi.
Za ovu supu koriste se kosti, od njih supa ima mnogo intenzivniji ukus, ali i jak „aftertaste“ koji ne može da se dobije od mesa.
Sastojci:
1 kg junećih kostiju
500 g crnog luka
500 g šargarepe
½ glavice celera
500 g paškanata
1 struk praziluka
so
biber
lovor
timjan
ruzmarin
peršun
Priprema
Stavite sve namirnice na pleh sa pek-papirom i zavucite u rernu na sat vremena na 220-230 stepeni.
Kada se sve namirnice propeku, ubacite ih sve zajedno u lonac i kuvajte oko dva sata, ali da voda vri, a ne da ključa.
Tek na kraju začinite po ukusu. Procedite supu i uživajte.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: