Izvor kolagena za mladoliko lice već imamo u frižideru

kolagen
Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Hrana ima vitalnu ulogu u održavanju vaše kože zdravom i mladom. Proizvodnja kolagena je neophodna za elastičnost i teksturu vaše kože. Da biste je održali mladom i svežom pojedine namirnica mogu da vam pomognu u tome.

Uravnotežena ishrana koja uključuje svežu i zdravu hranu je neophodna za vaše opšte blagostanje. Ne samo da utiče na rast vašeg tela, već i održava vašu kožu zdravom. Mladalački izgled vaše kože povezan je sa onim što jedete i sve se svodi na kolagen, piše Pink Villa. a prenosi N1.

Kolagen je protein koji vašoj koži daje strukturu, elastičnost i pomaže u procesu starenja. Kolagen je protein koji vam pomaže da izgledate mladoliko i sveže.

On uklanja bledu kožu i smanjuje sklonost kože borama. Na raspolaganju je mnogo dodataka ovog proteina koji pomažu u jačanju kolagena vaše kože.

Međutim, postoje i prirodni načini za povećanja proizvodnje kolagena poput konzumiranja zdrave hrane.

Postoji nekoliko namirnica koje bi trebalo uzeti u obzir da bi se povećala proizvodnja kolagena:

Piletina

Piletina sadrži vezivno tkivo koje čini piletinu primarnim izvorom kolagena. Pileći vrat i hrskavica su bogat izvor kolagena za kožu i zglobove. Dobre su i za lečenje artritisa.

Paradajz

Paradajz je bogat izvor vitamina C koji je izuzetno neophodan za proizvodnju kolagena.

Čak i upotreba jednog paradajza u vašem jelu može doprineti do 30 odsto proizvodnje kolagena. Ima moćan antioksidans koji je koristan za vašu kožu.

Belanaca

Belanca sadrže vezivna tkiva koja imaju ogromne količine prolina koji je neophodan za proizvodnju kolagena. Belanca se mogu jesti kao doručak svaki dan.

Agrumi

Kolagenu je potrebno mnogo vitamina C, a kako su citrusi bogati vitaminom C, trebalo bi da uključite dosta agruma u ishranu.

Citrusno voće poput pomorandže, grejpfruta i limuna je neophodno i može se dodati i u salate.

Beli luk

Beli luk ima pun ukus i može se dodati obrocima tokom kuvanja. Malo belog luka možete dodati u kari, paste i druga ukusna jela. On takođe pomaže u proizvodnji kolagena.

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=biljnaishranaik-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″]

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram