Hleb od samo 2 sastojka: Najlakši recept za finu veknu koja je spolja hrskava, a unutra meka kao duša

Hleb
Foto: Shutterstock

Ovako pripremljeni hleb možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno – s malo putera.

Ukusan hleb možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mlečni hleb je najbolji dokaz za to.

Mlečni hleb se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mleka.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna, piše Pun kufer.

Samodizajuće brašno se pomeša s punomasnim mlekom dok ne dobijete glatko testo. Stavi se u kalup za hleb i peče u rerni oko 40 minuta.

Sastojci:

250 g samodizajućeg brašna

210 ml punomasnog mleka

Priprema:

Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mleko dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.

Prebacite dobijenu smesu u kalup za hleb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

Stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a hleb nije pečen do kraja.

Ohladite hleb do kraja pre posluživanja. Prijatno!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram