Ovako pripremljeni hleb možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno – s malo putera.
Ukusan hleb možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mlečni hleb je najbolji dokaz za to.
Mlečni hleb se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mleka.
Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna, piše Pun kufer.
Samodizajuće brašno se pomeša s punomasnim mlekom dok ne dobijete glatko testo. Stavi se u kalup za hleb i peče u rerni oko 40 minuta.
Sastojci:
250 g samodizajućeg brašna
210 ml punomasnog mleka
Priprema:
Pomešajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mleko dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Prebacite dobijenu smesu u kalup za hleb koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
Stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a hleb nije pečen do kraja.
Ohladite hleb do kraja pre posluživanja. Prijatno!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: