Godinu dana jela bombonu na dan jer su pričali da je debela

poremećaj u ishrani
Foto: Instagram/madasonfaulkner

Poznanici su joj govorili da je debela, pa se njen dnevni meni sveo samo na bombonu i pola keksića. Tek kad su organi počeli da joj otkazuju, shvatila je da nešto mora da menja.

Madason Faulker (17) iz Belfasta prošle godine je spala na samo 40 kilograma, i to nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama naporavila meni. Ali na njemu nije bilo skoro ničeg – samo jedna bombona i pola keksa dnevno. Kako piše Belfast live, ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u ishrani, samo je želela da smrša nakon što su joj prijatelji rekli da je jednostavno – debela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madason Faulkner (@madasonfaulkner) on

„Nekoliko ljudi je komentarisalo da sam debela i da bi zaista trebalo da smršam. Poverovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji.“

Njena majka Kimberli Nil rekla je kako je prvo primetila da Madason vraća kući ručak koji je nosila u školu, a tokom večere se skrivala u svojoj sobi i bacala hranu u smeće.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madason Faulkner (@madasonfaulkner) on

Pročitajte još:

Kad je Madason počela da ima vrtoglavice u školi, to je nateralo njenu majku da je odvede doktoru. On nije primetio poremećaj u ishrani, već ju je poslao na CT skener mozga.

Međutim, devojka nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli da joj otkazuju. Madason su tada stavili na strog režim ishrane. Morala je da jede na svaka dva sata i da leži u krevetu kako bi vratila kilograme.

Međutim, majka tvrdi kako kućno lečenje nije pomoglo jer se Madason osećala bespomoćno i čak je tri puta pokušala da se ubije. Napokon je onda u nekom trenutku odlučila da se prijavi u kliniku za poremećaje u ishrani, i to nakon što je pune dve nedelje bila potpuno bez hrane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madason Faulkner (@madasonfaulkner) on


Sada je Madason na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako oseća strah od poremećaja u ishrani. Prikupila je novac koji je donirala klinici u kojoj se lečila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi da postane medicinska sestra za mentalna oboljenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram