Domaća čokolada

Foto: Shutterstock

Poslastica od samo tri sastojka.

Sastojci:

– 100 g maslaca

– 4 kašike javorovog sirupa ili meda

– 40 g kakaa

Priprema:

U jednu posudu prosejte nezaslađeni kakao.

Na umerenoj temperaturi otopite maslac, dodajte med ili javorov sirup, pa promešajte da se sve lepo sjedini.

Odmah prelijte preko prosejanog kakaa, pa ponovo mešajte da se sastojci lepo povežu.

Smesu izlijte u slikonske kalupe za praline ili pleh obložen papirom za pečenje, pa lepo poravnajte.

Stavite u zamrzivač i sačekajte da se u potpunosti stegne.

U zavisnosti od debljine izlivene čokolade, to može da traje od 30 minuta do dva sata.

Ako ste čokoladu izlili na papir za pečenje, nakon 15 – 20 minuta izvadite je iz zamrzivača, pa nožem napraite pravilne kocke ili pločice (zasecite) i vratite ponovno u zamrzivač da se stegne do kraja.

Kad se u potpunosti stegne čokolada će dobiti lepi sjaj.

Čokoladu držite na hladnom.

U čokoladu, dok je još u tečnom stanju, možete dodati orašaste plodove, suvo voće ili začine po želji.

Prijatno!