Reč je o čarobnom prahu.
Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje creva potvršuje ideju da kafa može imati koristi za probavni trakt.
“Polifenoli u kafi mogu hraniti korisne crevne bakterije, podstičući rast i aktivnost. Mogu pomoći i u ograničavanju rasta tzv. loših bakterija, kaže Džozef Salab, američki gastroenterolog iz Davenporta.
Naglasio je da se sve te dobrobiti dobijaju kada u šoljicu kafe dodate kakao prah. Kad je reč o probavi, kafa i kakao imaju posebne prednosti.
Odrasli bi trebalo da ciljaju na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem kašike ili dve kakaoa u prahu u jutarnju šoljicu kafe.
#related-news_0
Ali pritom pripazite da ne pijete kafu na prazan želudac jer to može podstaći lučenje želudačne kiseline, a samim tim i bolova u želucu. Stoga, prvo nešto pojedite, a onda popijte šoljicu kafe, obogaćenu jednom ili dvema kašičica kakaoa.
Vaš digestivni trakt će vam biti zahvalan, piše n1info.ba.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: