Dijeta kojom je Rene Zelveger skinula 48 kilograma

Rene
Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Neverovatna transformacija bez odricanja od omiljene hrane.

Glumica Rene Zelveger kroz svoju karijeru imala je velike oscilacije u kilaži. Zbog nekih uloga se gojila, zbog drugih mršavila. Međutim u jednom trenutku je dostigla svoj vrhunac, a onda je uspela da skine čak 48 kilograma.

Dok se trudila da bude vitka u svom privatnom životu, za ulogu Bridžet Džouns bilo je neophodno da se udeblja. Prvi put 15 kilograma, a drugi put mnogo više.

Glumica je uspela ovu impresivnu transformaciju da ponovi dva puta. Zapravo, Rene je sledila određeni plan ishrane u pokušaju da se ugoji, ali i kad je poželela da izgubi kilograme.

Jela je 4.000 kalorija dnevno – dvostruko više od preporučene dnevne doze za žene kako bi nabacila kilograme za ulogu. Međutim kako bi smršala, godinama je sledila Zona dijetu koja utiče na poboljšanje celokupnog zdravlja organizma, a ne samo na gubitak kilograma.

Šta je Zona dijeta?

Prilikom Zona dijete unose se ugljeni hidrati, proteini i masti u tačno određenom procentu – 40:30:30. Tako izbalansiranom ishranom postiže se takozvana „zona“ u kojoj je šećer u krvi stabilan, a nivo hormona uravnotežen.

Idealno je da svaki obrok sadrži 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti. Razmak između obroka treba da bude najmanje pet sati. Doručak se jede najmanje sat vremena od buđenja i treba piti više od dva litra vode dnevno.

Tipična jela Zona dijete

Doručak: Heljdine palačinke sа sirom i jаbukom, mafin od brusnice i nаrаndže, omlet, pesto pita sa jajima i pršutom.

Ručаk: Piletinа nа žаru sa sаlаtom, piletinа nа žаru u Cezаr sаlаti, šef sаlаtа sа svežom jаbukom kao prilog.

Večerа: Pileće grudi, piletina sa pаrmezаnom i artičokama, svinjetina sa kiselim kupusom, punjene pаprike sа leblebijama.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram