Ćoravi gulaš je gulaš bez mesa, sirotinjsko jelo bogato ukusima.
Ako ne jedete meso ili ga trenutno nemate u frižideru, ne morate se odreći gulaša. Imamo recept za ćoravi gulaš.
Gospođa Mira iz Velike Gorice otkrila je za Pun kufer recept za ćoravi gulaš – odnosno za gulaš od krompira koji je savršeno rešenje kada biste pojeli nešto fino na kašiku, a kod kuće nemate mesa.
Sastojci
750 g krompira
1-2 paprike
1 veća glavica crnog luka
1 čen češnjaka
3–4 kašike ulja
malo sirćeta
so i biber po želji
1–2 kaišike slatke mlevene paprike
½ vezice naseckanog peršuna
1 lovorov list
1 dl kisele pavlake
1 l goveđeg bujona
malo mlevenog kumina i usitnjenog majorana
Priprema
U većem loncu zagrejte ulje, pa na njemu prepržite beli i crni luk narezane na komadiće.
Dodajte im mlevenu papriku, pa sve zajedno zalijte sirćetoom i goveđim bujonom koji ste samostalno napravili ili ste ga dobili od kocke za goveđu supu.
Ako ne jedete ništa životinjskog porekla, u ćoravi gulaš možete dodati i povrtni bujon koji će jelu dati nežniji ukus.
Kada bujon proključa, u njega dodajte očišćeni krompir narezan na veće kocke. Sve začinite solju, biberom, kuminom, majoranom, peršunom i lovorovim listom.
Gulaš kuvajte na laganoj vatri oko pola sata, odnosno dok se krompir ne skuva do kraja.
Pred kraj kuvanja u gulaš dodajte glatko izmešanu kiselu pavlaku.
Gulaš od krompira poslužite s dodatnim kiselom pavlakom i naseckanim peršunom.
Prijatno.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: