Cimet i biber mogu da pomognu, dok peršun budi apetit.
Cimet reguliše nivo šećera u krvi, tako što pomaže da se poveća osećaj sitosti a i smanjuje nivo holesterola. Ne utiče direktno na smanjenje težine, ali ako se konzumira pre obroka smanjuje apetit, objašnjava Ivana Mišić, nutricionistkinja i Bahova praktičarka, za Danas.
Prema njenim rečima, „biber takođe utiče na osećaj sitosti tako što remeti signale da smo gladni. Dodavanje bibera ujutru za doručak smanjuje količinu unete hrane u toku dana.“
Peršun „radi“ obrnuto.
„Za razliku od bibera i cimeta, peršun dodajemo jelima zbog njegove aromatočnosti i karakteristicnog poznatog ukusa ali nam on sa druge strane budi apetit. Zbog visoke količine vitamina C je izuzetno poželjno da ga koristimo svežeg u salatama“, navodi Mišić.
***
Bonus video: Najskuplji med na svetu
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: