Šta gosti prvo primete u svakoj prostoriji vašeg doma

Foto: Dariusz Jarzabek / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada nam gosti najave svoj dolazak obično se za njih i ostavljanje utiska "blistave kuće" pripremamo danima. Želimo da sve bude na svom mestu i često provedemo dosta vremena u pospremanju. A šta gosti prvo primete kad uđu u našu kuću, otkrilo je istraživanje.

Prateći naše poglede uz vrhunsku tehnologiju stručnjaci su otkrili zanimljive činjenice, a možda će nam iste uspeti i pomoći skratiti muke pri dolasku gostiju.

Ovo su stvari koje oni prvo primete:

Dnevni boravak

Prostorija u koju ćete primiti goste je sigurno dnevni boravak. Tamo ćete uz šolju čaja ili kafe razgovarati satima, a ono što ulaskom u ovu prostoriju prvo primete su ključni komadi nameštaja kao i mekane dekoracije. Stolovi, tepih, mekani jastuci i ćebad privukli su najviše „pogleda“. Umetnička dela na zidu i televizor retko su kome zapali za oko, piše Klix.

Foto:Shutterstock

Toalet

Naročito sada za vreme pandemije, odlazak u toalet kako bi se oprale ruke postao je neizbežan. A ukoliko ostanu duže, možda će se gosti njime poslužiti i više puta. Vaše je da ga opremite lepim ogledalom. Ogledalo privlači najviše pažnje u kupatilu, a odmah posle njega su ormarići za peškire te lavabo.

Foto:Shutterstock

Kuhinja

U kuhinji najviše pažnje privlači sam pod. Dakle, ako želite da impresionirate goste dovoljno je da dobro „izglancate“ pod ili kupite neki zanimljiv tepih. Nakon poda, pažnju su privukli kuhinjski ormarići, a potom i radna ploča.

Foto: Shutterstock

Spavaća soba

U slučaju da vam dolaze gosti koji će spavati kod vas, dobro je znati kako im osigurati udoban boravak. Najviše pažnje privlači posteljina, naročito ona sveže oprana, ali i sam krevet. Samo nekolicini će pažnju privući ormar ili ukrasni jastuci.

***

Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram