Prostirke za jogu i plišane igračke: Šta zapravo sme u veš mašinu?

veš mašina
Foto: Gpointstudio / ImageSource / Profimedia

Stvari za koje ne znamo da mogu u mašinu za veš.

Najbolji saveznik u spremanju i čišćenju tvog doma je mašina za veš koju najčešće korstiš za pranje odeće. Međutim, da li znaš da mašina za veš može podneti mnogo više od odeće i biti pomoćnik i u čišćenju drugih predmeta iz kuće, koji mogu imati korist od prolaska kroz centrifugu? Na sajtu ultra.ba izdvajaju pet iznenađujućih predmeta koje možeš prati u veš mašini.

Plastične zavese za tuš kabine

Uz fleke od tvrde vode, ostatke sapuna i zaostalu vlagu plastična zavesa za tuš kabine može prilično postati gruba i pravi izvor buđi. Ako koristiš plastičnu zavesu za svoju tuš kabinu, možeš je redovno prati u veš mašini na osetljivom ciklusu zajedno sa hrpom peškira za kupanje.

Patike

Idealno rešenje za čiste patike je veš mašina. Potrebno je prethodno skinuti sa njih pertle i izvaditi uloške, te ih prati na najnižoj temperaturi.

Joga prostirke

Zajedno sa peškirima ili posteljinom možeš prati svoju joga prostirku u veš mašini, naravno na osetljivom ciklusu, na niskoj temperaturi. Pre centrifuge bilo bi poželjno da izvadiš prostirku iz veš mašine i staviš je da se suši na svežem vazduhu kako bi bila čista i mirisna za tvoj sledeći joga trening.

Plišane igračke

Najdragocjeniji predmeti mališana mogu postati ozbiljno prljavi. Međutim, sve dok takve igračke nemaju muzičke kutije u sebi ili posebne ukrase, lako ćeš ih održavati perući ih u veš mašini. Trik je u tome da plišane igračke staviš u jastičnicu ili vrećicu za veš i na taj način ih opereš na niskoj temperaturi.

Ogrlice i povoci za kućne ljubimce

Sve dok na njima nema puno klinova ili drugih ukrasa, ogrlice i povoce za kućne ljubimce bez kože možeš osvežiti u veš mašini. Budući da su ogrlice direktno na vratu kućnih ljubimaca, odaberi deterdžent namenjen osetljivoj koži kako ne bi došlo do neželjene iritacije na koži tvog krznenog prijatelja.

BONUS VIDEO: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram