Kuća na Kritu od 60.000 evra je prava bombona

kuća na moru
Foto: Przemyslaw Ceglarek / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ste se pitali koliko košta kuća na Kritu, tu je jedna savršeno skockana koja ima spavaću sobu, kupatilo, dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju, ali i krovnu terasu od čak 40 kvadrata.

Dremaš u ležaljci na terasi uz zvuk talasa dok te sunce miluje kroz lišće vinove loze… Nekretnina na moru san je mnogima jer ko ne bi voleo da ima svoj kutak na nekom sunčanom mestu, gde može da ode kad mu se prohte i isključi se od svega. Ali koliko to zadovoljstvo košta? Ispostavlja se – i ne baš mnogo ako cenu uporedimo sa onima u Beogradu.

Jedan od primera je ova simpatična kuća na Kritu od 60.000 evra.

Ova fino renovirana nekretnina nalazi se u selu u blizini mesta Makri Gialos na jugoistoku Krita. Kuća je prizemna i uređena je tako da zadrži tradicionalni seoski stil. Specifičan šarm spolja joj daju bela fasada sa karakterističnim plavim vratima i žaluzinama, a unutra kamen u kombinaciji sa drvenim gredama.

Kuća nije velika, ima 42 kvadrata, ali je zato lepo skockana. Ima jednu spavaću sobu, kupatilo i dnevnu zonu po principu open concept gde se spajaju i trezarija i kuhinja, pa sve deluje prostranije. U kuhinji dominira morsko plava boja, a police su mahom otvorene i nema mnogo ormarića na zidovima koji guše prostor.

Ova kuća ima i dvorištance od osam kvadrata, ali poseban dragulj je krovna terasa od čak 40 kvadrata sa koje puca prelep pogled na okolinu.

Tu je kamena klupa sa udobnim jastucima, sto i stolice i sasvim dovoljno mesta da sve uredite po svojoj želji. Ovaj princip je inače vrlo popularan u primorskim krajevima jer unutrašnji deo uglavnom služi za spavanje i spremanje hrane, dok se većina vremena provodi napolju, a ova nekretnina svakako daje mogućnost za to.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram