Kuća Ališe Kiz – arhitektonsko remek-delo iznad okeana

Foto: MLS / Planet / Profimedia

Duže od deset godina kuću Ališe Kiz na litici, koju potpisuje arhitekta i dizajner Valas Kaningam, zovu najlepšom u Americi.

Otkako su 2019. godine pevačica Ališa Kiz i njen suprug, poznati muzički mogul Kasim Din (Swizz Beatz) kupili ovaj modernistički dragulj, on je doživeo neka dizajnerska osveženja i ima zaista fenomenalan enterijer.

Iz kuće puca pogled na okean, a Ališa i Kasim su je nazvali „Dreamland“.

Kuća
Foto: MLS / Planet / Profimedia

„Svaki zid u ovoj kući, svaki njen delić je skulptura. Svi ti prelepi S oblici, krivine lete u vazduhu iznad vaše glave. To je sličnije skulpturi nego arhitekturi“, rekao je arhitekta Kaningam.

Kuća
Foto: MLS / Planet / Profimedia

Ališa Kiz je počela da zamišlja svoj život tamo, kada je sa mužem pobegla na slobodan vikend baš tu i tom prilikom istražila imanje. Pevačica kaže da je tokom jutarnje meditacije ostala bez reči od prizora parasejlera koji su se vinuli iznad obližnje planine.

Pošto su kupili kuću, počeli su da je čine autentičnom i detaljima. Tu je uskočila dizajnerka enterijera Keli Behun, koju je Din kontaktirao preko Instagrama.

„Dobila sam poruku na Instagramu i upitala se da li se neko šali sa mnom? Nikada se ranije nismo sreli“, prisetila se Behun. Din je bio dugogodišnji obožavalac njenog rada, redovno je posećivao njen Instagram i tu tražio inspiraciju.

„Postoji mnogo dizajnera koji znaju kako da skupe stvari stave u vašu kuću, ali nedostaje duša. Keli ima dušu“, rekao je.

Radovi su trajali devet meseci, ali rezultat je teško i opisati rečima. Uživajte.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram