6 predloga kako da okrečite predsoblje

Stan
Foto: - / Narratives / Profimedia

Predsoblje je važan deo svakog životnog prostora, iako ponekad bude nepravedno zapostavljeno. Izgled ove prostorije doprinosi sveukupnom utisku, jer samo dekor svakog stambenog kvadrata može se smatrati kompletnim dekorom.

Kada počnete sa istraživanjem potencijalnih rešenja za dizajn enterijera predsoblja, pred vama će se otvoriti svet sa bezbroj mogućnosti. Kolike god bile dimenzije predsoblja, sa bojama se uvek možete poigrati i odabrati onu koja će pristajati stilu čitave prostorije.

Ipak imajte na umu da svetlije nijanse prostor čine vizuelno većim, dok ga tamnije “jedu“. Potražite najbolju opciju za vaš dom u naših šest predloga za krečenje predsoblja:

Sa belom bojom nema greške

Za predsoblje se najčešće koristi bela boja, naročito ako je u pitanju manja prostorija kojoj nedostaje prirodnog svetla.Svetlo bela će učiniti prostor vizuelno većim i ostaviće utisak čistoće. Još jedna prednost je što se uklapa u gotovo svaki stil prostorije, tako da nemate brigu oko poklapanja nijansi.

Predsoblje okrečeno u belo sa dekorom poput uramljenih fotografija, cveća i ogledala biće pun pogodak za svaki dom. Na ovom sajtu možete pogledati bogatu ponudu ogledala za svako predsoblje.

Neutralne boje – Klasika koja ne prolazi

Dizajneri enterijera kažu da se od neutralnih boja na zidovima nikada ne možemo umoriti. Takve nijanse izgledaju sofisticirano i prijaju svakom oku. S obzirom na ulogu koje predsoblje ima u svakom domu, neutralne boje će pomoći u vizuelnom povezivanju prostora. Kada poželite dodati boje u svoje predsoblje okrečeno u neutralnu nijansu, igrajte na kartu dekoracije.

Napravite kontrast sa koloritnim dekorom, ali nemojte preterati. Imajte na umu da su neutralne nijanse odraz svedenosti i elegancije. Osim toga, ovakav izbor je dobra dugoročna investicija jer ne morate menjati boju zidova kako biste osvežili prostoriju.

Dovoljno je da malo promenite asortiman dekoracije i dobijate novi utisak prostora. Razmislite o nežno bež nijansi koja deluje prefinjeno na zidovima i odlično se uklapa u svaki stil.

Sivi zidovi su sve popularniji i postali su zaštitni znak modernog enterijera. Neutralne boje kao pozadina odgovaraju i tradicionalnom, modernom, eklektičnom i rustikalnom stilu. Ukoliko prepoznajete vaš dom u ovom opisu, idealnu boju za predsoblje već ste izabrali. Neutralna šema boja u enterijeru je klasika koja ne prolazi.

Boja safira – Utisak koji se ne zaboravlja

Volite da eksperimentišete sa bojama? Trudite se da enterijer vašeg doma ne nalikuje nijednom drugom? Onda imamo odličan predlog za vas. U pitanju je boja safira, tamnoplava nijansa koja idealno pristaje modernom životnom prostoru.

Kreativna, umirujuća, atraktivna i posebna na svakog gosta ostaviće utisak koji ne bledi. Ova energična boja najbolje se kombinuje sa belom i bojom vanile. Siva dekoracija u kombinaciji sa zidovima boje safira učiniće da prostor izgleda po poslednjim standardima dizajna enterijera.

Predsoblje u boji elemenata vatre

Ako želite da prostor predsoblja bude osmišljen tako da ostavlja utisak moćne i živahne energije, onda su elementi vatre pravo rešenje. U taj spektar boja spadaju sve nijanse povezane sa vatrom, od crvene do ružičaste. Tamnija bordo nijansa daće toplinu prostoru, naročito ako se radi o većoj prostoriji.

„Zeleno, volim te, zeleno“

Zelena je poezija u prostoru. Eksperimentisanje sa zelenom bojom nagradiće vas vividnijim zidovima,    živopisnim i razdraganim stilom. Ako niste tip za klasiku i „eć viđeno“, zelenom bojom zidova u predsoblju iskočićete iz šablona i klišea.

Zelena je simbol svežine, prirode, smirenosti. Nudi vam mnoge mogućnosti kada je odabir nijanse u pitanju- od jednolične boje do šareno-zelenih tapeta. Predsoblje malih dimenzija idealno je za ovakav izbor, jer se zelena odlično uklapa u male prostorije.

Apstrakcija na Zidovima

Jedinstven pečat vašem domu daćete geometrijskim uzorcima za predsoblje. Moderni i originalni, iskočiće iz uobičajenih rešanja za zidove. Tapete sa ovim interesantnim šarama u vaš životni prostor udahnućete svežinu i apstraktnost.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram