Milena Pavlović u Mamazjaniji: U čemu sam najviše pogrešila kao mama troje dece

Glumica i rediteljka nam je otkrila lice kakvo dosad nismo videli.

Povremene svađe, ružne reči, lupanje vratima i „Mama, mrzim te“, nažalost su često sastavni deo predpubertetskog, ali i pubertetskog perioda, a kako jedna mama prelazi preko svega, smiruje situaciju i uči decu da kažu „izvini“, u novoj Mamazjaniji otkiva naša gošća, glumica i rediteljka Milena Pavlović, majka troje dece, od kojih najstarija ćerka ima 20 godina, mlađa 16, a najmlađi sin uskoro puni 13.

Posao bez radnog vremena i umetnički život, ne idu na ruku mami koja vaspitava troje, kako sama kaže, potpuno različite dece. Ipak, beskrajni razgovori, strpljenje i upornost, recept su za izlazak iz krize u odnosima dece, u adolescentskom dobu i roditelja, čije je slobodno vreme svedeno na minimum, a tolerancija na večitom ispitu.

Šta je ključno u životu zaposlene mame, koja svakodnevno balansira između pozorišta, glume i troje dece?

Foto:Nova.rs

Kako izaći na kraj sa pubertetom?

Kako izgleda kada dete krene maminim i tatinim stopama, pa se u porodični odnos umeša i kolegijalni?

Šta znači biti stroga mama?

Imaju li deca javnih ličnosti protekcije u društvu? Koliko je teško zaštititi ih od uticaja i izazova spoljnog sveta?

Ljubav prema deci i uvid u njihova interesovanja, želje, osećanja i cijeve, Milena je prenela na posao, što je dovelo do režije dečjih predstava, ali i rada na dečjim emisijama.

U Mamazjaniji Milena otkiva tajne uspeha u vaspitanju, za koje, priznaje, nema recept, ni univerzalni šablon, ali određene metode olakšale su tešku predpubertetsku fazu, za koju tvrdi da je najteža. Mamama sa troje male dece poručuje da budu strpljive i da ih nauče da što ranije shvate koliko je, i zašto, važno da imaju kontrolu nad svojim ponašanjem i da preuzimaju odgovornost za svoje postupke.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.