Mamazjanija: Dr Bajec je prvo dete rodila u 21. a drugo u 38. godini – ovo su njeni saveti koje svaka mama mora da čuje

Jedna od najomiljenijih doktorki u Srbiji, specijalistkinja oftalmologije, dr Katarina Bajec, autorka emisije “Zdravo misli”, ali pre svega mama dva dečaka, gošća je nove epizode Mamazjanije.

O vremenu kada je bila na studijama, a na drugoj godini rodila prvog sina, doktorka Bajec priča bez zadrške i opisuje kako izgleda biti paralelno jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta i brižna mama, i naglašava da ništa nije nemoguće uz čvrstu volju i malo požrtvovanja.

Koliko je važno zdravlje deteta, toliko je bitno i stanje u kojem su mama i tata, a doktorka Bajec prošle godine suočila se sa operacijom benignog tumora na dojci i tom prilikom osetila je kako izgleda biti pacijentkinja i koliko je važno da žene, posebno majke sa „pretrpanim“ dnevnim rasporedima i obavezama, ipak nađu vremena da vode računa o svom zdravlju i nipošto ne odlažu preventivne preglede.

Šta je najveća čar kod podizanja dva deteta između kojih je razlika 17 godina?

Kako da se pored svih obaveza i pritisaka koje nameće savremeno društvo, jedna majka svakodnevno posveti detetu bar na nekoliko minuta?

Koliko su važni prioriteti u životu žene koja osim majčinstva, ima obaveze prema poslu, kući, prijateljima? Kako da sebe ne stavi u drugi plan, posebno kada je u pitanju njeno zdravlje?

Foto: Nova.rs/Video

O ovim, ali i o metodama savremenog vaspitanja, izazovima za mlade žene, koje su majke, zdravoj ishrani dece u vreme kada jedva stižemo da im na sto postavimo kuvano “na kašiku”, i mnogim drugim temama roditeljstva, iz bogatog iskustva, kao majka, ali i kao lekarka, uči nas doktorka Bajec. Uči nas da budemo nežnije i bolje prema sebi, a tako ćemo biti i prema svojoj deci.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.