Brutalno iskrena Jovana Ružičić u Mamazjaniji: „Postoje tri načina da žena napravi izuzetnu karijeru“

U novoj Mamazjaniji pričali smo sa Jovanom Ružičić, osnivačicom i direktorkom “Centra za mame”, koja se školovala u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je i potekla ideja za ovaj Centar, koji danas pomera granice u poslovanju, ali i načinu života zaposlenih mama.

Osim što je maksimalno posvećena svom poslu, Jovana najlepše trenutke čuva za svog sina Jevrema i ćerkicu Anđeliju, koje je dobila u srednjim tridesetim, kako naglašava – u najboljim godinama.

Šta treba da uradimo da olakšamo život zaposlenim mamama?

Koji je to neophodni činilac koji omogućava zaposlenoj mami da brine o porodici, ali i da napreduje u svom poslu?

Kako da u savremenom svetu mama uspe da izgradi uspešnu karijeru?

Po čemu se razlikuje zaposlena mama u Srbiji od one u Americi? Šta je u našoj zemlji bolje, a u čemu bismo mogle da oponašamo Amerikanke?

Od čega zavisi uspeh radnog dana zaposlene mame, a posebno one koja se bavi preduzetništvom?

Koliko i zbog čega mamama preduzetnicama znači novi Zakon o finansijskoj podršci porodici?

I na kraju, koliko smo mi, zaposlene mame, važne u svom životu, kako da podržimo same sebe, posebno ako nemamo podršku partnera ili okoline. Iz ličnog iskustva, borbe za svoje slobodno vreme sa decom, knjigom, prijateljima, ali i za svoj posao, bez kojeg ne bi bila to što jeste, Jovana nas uči kako da ne posustanemo i ne odustanemo, uprkos težini prepreka, koje su svuda oko nas.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova.rs i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.