Goca Tržan u Mamazjaniji: Deco, niste posebni, niko vam ništa ne duguje

Bez dlake na jeziku.

Pevačica, umetnica, voditeljka, “multimedijalna ličnost” kako za sebe kaže, ali pre svega mama jedne tinejdžerke, Gordana Goca Tržan gostovala je u novoj epizodi “Mamazjanije”, a tokom našeg razgovora osvrnula se na vaspitanje svoje ćerke, moderno doba koje nameće brojne imperative u odnosima roditelja prema deci i prezaštićenosti, zbog koje će se u svetu, kad postanu “svoji ljudi”, jednog dana “slomiti”, opeći, trpeti posledice, jer iz staklenog zvona – svaki izlazak je trauma.

Goca je kroz razgovor u “Mamazjaniji” objasnila zašto blagi udarac po zadnjici za dete može biti korisniji od ignorisanja problema.

Kako detetu pokazati i objasniti da nije nedodirljivo i da svet koliko god je lep i čaroban, može biti jako surov, a greške ne oprašta.

Zašto je važno da mama bude istovremeno drugarica, ali i autoritet?

Koliko su deca danas prezaštićena i kako to roditeljima odmaže u vaspitanju?

Zašto dete na vreme treba da nauči da je ponekad dobro pasti i pogrešiti?

U razgovoru na različite teme vaspitanja, odrastanja dece u moderno /tehnološko doba, Goca, poznata kao žena “bez dlake na jeziku”, koja otvoreno i direktno priča o svim tabu pojavama, opisuje detaljno svoj odnos, sa jedne strane sa ćerkom, tinejdžerkom Lenom, a sa druge, sa svojim roditeljima koji su njeni uzori kad je roditeljstvo u pitanju.

Mamazjaniju ćete premijerno gledati svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

Ceo video pogledajte na početku ovog teksta.