Ispovest oca: Tog jutra mi je stigla poruka o Miki Aleksiću

Beba i porodica 18. jan 202121:03 > 22:24
Foto: Arhiva/Printscreen/RTS

"Ustao sam tog dana i video poruku na telefonu, nešto u fazonu: 'Tata, pročitaćeš o Miki, ne brini, nema veze sa mnom, sve je ok.' Nije mi padalo na pamet o čemu se radi", priča otac jedne od devojčica koje su pohađale čuvenu školu glume "Stvar srca" Miroslava Mike Aleksića.

Tog jutra svi mediji brujali su o ispovesti mlade glumice Milene Radulović i hapšenju čuvenog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, optuženog za seksualno zlostavljanje devojčica.

„Da sam čuo da mi je pipnuo dete, našao bih ga pre murije“, kratko odgovara otac jedne od Aleksićevih učenica. Onda zastaje, pa kaže da bi verovatno njegova ćerka prva bila ta koja bi reagovala na taj nastup u fazonu: „Čekaj, gde ćeš?“. Želeo je da ostane anoniman (identitet poznat redakciji), ali je za portal Nova.rs objasnio kako na čitavu situaciju gleda kao roditelj koji je „pustio dete kod zlostavljača“.

Na pitanje da li je moguće da bi mu ćerka prećutala tako nešto, ne razmišlja previše: „Verujem da bih video na njoj da se tako nešto dešavalo, viđam je svaki dan, primetio bih da nešto nije u redu. Mislim da roditelj to mora da vidi kod deteta ako ga poznaje“.

Pročitajte još:

Ipak, znao je za Aleksićevu reputaciju, zbog koje su mnogi, pa i deca Branislava Lečića, odustali od časova. Njegova ćerka nije pominjala odustajanje, godinama je išla u školu „Stvar srca“ ozbiljno se pripremajući za karijeru glumice.

„Ona od osme godine ide na tu glumu, znali smo da on ima svoje metode i pričali smo o tome. Shvatili smo ga kao jednog profesora koji je čvrsta ruka, pretpostavljam da je to roditeljima bilo u redu. Na primer, morala je da pročita knjigu nedeljno, pa kad ne pročita, bude u takvoj frci da neće da ide. Ali gledali smo na to kao na dril kakav bi morala da trpi u glumi, to su devojčice koje žele da postanu glumice. Međutim, jedno je strog učitelj, potpuno drugo zlostavljač“, objašnjava naš sagovornik.

Kad je vest pukla, razgovarao je sa ćerkom, koja mu je priznala da je i ona nedavno čula od drugarice da se to dešava. Ispostavilo se da je prva progovorila jedna maloletna žrtva, koja je i prijavila Aleksića MUP-u, a u međuvremenu su se devojčice same povezale, istraživale i došle do Milene Radulović, koja je javno podigla glas u ime svih njih u noći kad je Aleksić uhapšen.

Naš sagovornik otkriva da je trenutno glavna tema među decom da li je Biljana Mašić, profesorka na FDU i supruga Miroslava Mike Aleksića, znala šta se dešava, dok škola Mike Aleksića danas izgleda kao kuća strave.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram