Emili razapeli zbog držanja bebe, a to je najmanji problem

Beba i porodica 07. jun 202113:46 > 08. jun 2021 14:44
Emili Ratajkovski
Foto: SteveSands/NewYorkNewswire/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Emili Ratajkovski se nedavno porodila, iako po njenom stomaku to nikada ne biste rekli. Manekenka, koja često propagira "ljubav prema svom telu" i feminističke stavove, uporno na Instagramu pokazuje svoju besprekornu liniju posle porođaja. Ovih dana je i način na koji drži bebu takođe izazvao burne komentare.

Emili je objavila fotografiju sa letovanja, na kojoj u minijaturnom bikiniju drži svog sina Silverstera, koji u veoma čudnom položaju visi u njenom naručju.

Zbog toga je izazvala mnogo zabrinutih komentara na društvenim mrežama.

„Beba nije aksesoar za Instagram“.

„Znate onaj osećaj anksioznosti kada vidite kako deca drže male životinje? Tako se osećam kad vidim kako Emili drži živo biće“.

„Ne želim da glumim policajca, ali fotografija Emili sa bebom mi izaziva anksioznost“ – bili su neki od komentara.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily Ratajkowski (@emrata)

To kako bilo koja mama drži svoje dete – nećemo ni da komentarišemo. Ono što jeste problem je propagiranje savršenih trbušnjaka tri meseca posle porođaja. I opet se vraćamo na priču o nerealnim standardima.

Nerealni standardi

Naravno, ona je manekenka kojoj je posao da izgleda dobro – i nije problem što se  brzo vratila u tip-top formu. Problematično je to što se predstavlja kao feministkinja i šampionka body positive pokreta, a istovremeno se upravo zbog njenih fotografija prosečne žene, porodilje osećaju – pa loše.

Ko može da ima ovako ravan stomak par meseci posle porođaja? Bukvalno naučna fantastika…

Uprkos tome što mnoge među nama dobro znaju za moć fotošopa i novca, setimo se da Emili prate i tinejdžerke koje tek grade odnos prema svom telu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily Ratajkowski (@emrata)

Manekenka se zaista trudi da isprati „trend“ feminizma koji je zahvatio Zapad. Napisala je čak knjigu o osećanju srama koji su pokušavali da joj nametnu jer je seksi. Zatim je objavljen i članak u prestižnom u New Yorker magazinu u kojem govori kako je „otkupila“ svoje telo od modne industrije, koja ga je eksploatisala.

Trendi feministkinja

Nesumnjivo da Emili misli da je lično snaženje – dovoljno da bude feministička ikona.

Ona recimo, pusti dlake ispod pazuha za jedno fotografisanje, dok ni na jednoj drugoj njenoj Instagram fotki ne postoje pore na koži, a kamoli dlake.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily Ratajkowski (@emrata)

Poenta nije da se rugamo Emili niti da je osuđujemo jer smo ljubomorne debele žene.  Poenta je da, ukoliko se već predstavlja kao feministkinja, Emili treba svoju milionsku platformu da koristi pažljivije.

Pročitajte još:

Setimo se da je nju proslavio spot pesme „Blured lines“ koja je postala zloglasna jer se lako može protumačiti kao pesma o iskorišćavanju pijanih žena.

Ukoliko već želi da se odmakne od toga, ne bi škodilo da iskreno ispriča kroz šta je sve prošla da bi izgledala ovako nakon rođenja bebe. I još važnije – da iskreno progovori zbog čega njen stomak posle porođaja jednostavno mora da izgleda ravnije nego kad je imala 15 godina.

Verujemo da joj uopšte nije bilo lako.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram