Dokad ćemo da gledamo popove kako bacaju bebe na krštenju

Foto: Printscreen/Facebook/Ntina Shitta

Svako ko koristi društvene mreže, najmanje jednom je pogledao snimak sa krštenja na kojem pop baca bebu kao da je igračka. Sada se pojavio još jedan, pa smo se zapitali: do kada ćemo ovo da gledamo?

Na Fejsbuku je nedavno objavljen stravični snimak sa Kipra na kojem pop krsti bebu tako što je silovito baca u vodu. Snimak je jednostavno zastrašujuć.

Na njemu se vidi kako sveštenik svom silom uranja novorođenče tokom ceremonije u Limasolu, a noge bebe više puta udaraju o ivicu metalne posude.

Majka deteta, Ntina Šita, objavila je snimak i ispričala da je njen sin ostao „crven i u šoku“ i optužila je sveštenika da je mučio bebu.

Σήμερα βάφτισα το μωρό μου!!Δεστε αυτός ο "πάτερ" πως χτυπά το μωρό,να του φωνάζουμε όλοι,να του λέμε σιγά το μωρό και να μας απαντά έτσι βαφτίζω εγώ!! Το μωρό εννοείται ότι μετα ήταν ολοκόκκινο σε όλο του το σώμα και σε σοκ!!?Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πάτερ της παλόδιας και μας χάλασε την πιο όμορφη μέρα!! Όσο για τον τρόπο του ήταν γενικα απαίσιος!!

Posted by Ntina Shitta on Недеља, 18. октобар 2020.

Roditelji su podneli žalbu crkvi nakon krštenja posle kojeg je mališan ostao prekriven crvenim tragovima, prema Ntininim rečima. U televizijskom intervjuu u nedelju, sveštenik se izvinio porodici, ali je porekao bilo kakvu zlu nameru.

Pročitajte još:

„Istina je da mi je beba u nekom trenutku skoro skliznula iz ruku i kao što možete videti na video snimku, stavio sam mu ruku pod kuk da bih je zaštitio. Nije bilo namere da udarim bebu. Krstio sam mnogo dece. Kada sam shvatio da je beba uznemirana, pokušao sam da završim ritual što je pre moguće“, izjavio je.

Međutim, na snimku se isto vidi da je svom snagom bebu dizao visoko pre nego što bi je uronio u vodu.

A ovo nije ni jedini takav snimak – na Jutjubu samo ima mnogih sličnih. Podsetimo se.

*

*

*

*

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram