10 razloga zašto su starije sestre zakon

Foto: Nebojša Babić, E-Stock/Strahinja Kostic

Bez obzira na to da li mislite da je bolje biti mlađa ili starija sestra, činjenica je da je starija uvek za korak ispred, što ima svojih prednosti.

Uvek je korak ispred. Utabala je put, pre vas prošla kroz sve zamke odrastanja i odnosa s roditeljima. Zna šta ih ljuti, a šta ostavlja ravnodušnim. Pravi je majstor u izvlačenju iz nevolja.

Njen ormar je bolji od vašeg. Kad ste bili mali, verovatno vas je ljutilo to što stalno morate da nosite staru odeću svoje sestre. Tek u tinejdžerskim danima shvatimo kako je njen ormar zapravo sjajan i da se u njemu skrivaju odlični odevni komadi. Dugo je treba nagovarati da pozajmi omiljenu majicu ili suknju, ali na kraju ipak pristaje na to jer ne može da odbije nijednu vašu molbu.

Iskrena je. Kada niko drugi neće hteti da vam kaže istinu, starija sestra je uvek tu da vam sve iskreno kaže u lice jer ona jednostavno ne zna drugačije.

Možete učiti na njenim greškama. Sve klasične greške koje pravimo tokom odrastanja odradila je pre vas, a vama je preostalo samo da učite na njenim iskustvima.

Pročitajte još:

Ona je vaš „pasoš“ za izlazak u svet. Skeptični roditelji dozvoljavaju večernje izlaske i odlazak na prve koncerte samo ako je starija sestra uz mlađu.

Zna kako da vas dovede u red. Svi ponekad bezrazložno dramimo. I dok će naše prijateljice uglavnom pretrpeti našu žutu minutu bez prigovora, starija sestra to neće trpeti. Ona će nas dovesti u red s nekoliko edukativnih rečenica u sestrinskom stilu.

Nikad ne osuđuje. Naravno da se uvek ne slaže s vama, ali poštuje vaš izbor i vaše odluke i vas nikad ne osuđuje.

Uvek je na vašoj strani. Bez obzira na sestrinske razmirice i svađe, u trenucima kada vam je potrebna njezina podrška, ona bezrezervno staje na vašu stranu, onako kako to samo sestre znaju, prenosi Zadovoljna.hr.

Jedina vas može oraspoložiti u sekundi. Uz vas je od prvog dana, gledala vas je kako rastete i dobro zna šta vas rastužuje, a šta vam odmah može vratiti osmeh na lice. Ponekad vam se čini da ima telepatske sposobnosti jer u pravom trenutku zna da kaže pravu stvar i oraspoloži vas u sekundi.

Bez nje ne možete izdržati porodična okupljanja. Zajedno se dosađujete, udarate jedna drugu nogom ispod stola kad član porodice stoti put priča istu (ne)zabavnu anegdotu, uskačete u pomoć kad treba odgovarati na klasična pitanja o udaji i deci.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram