Zašto svi imaju potrebu da komentarišu slučaj Nikoline Pišek

Stav 11. jul 202211:04 > 11:08
Nikolina Pišek
Nikolina Pišek Foto: Vesna Lalić

Neizdrž. Kakva riječ! Nisam je čula sve do Beograda.

Drži me neizdrž! Molim? Sad mi se toliko sviđa i trenutno me toliko drži da je koristim svakodnevno. I uočavam u mnogobrojnim situacijama. Eto na primjer nezdrživo mi se negdje putuje. To je kreativan i pozitivan neizdrž. Ima i onaj kreativan, ali negativan. Ono kad se jedan dan probudite i naprosto osjetite silnu potrebu da skratite šiške. U većini slčajeva loš neizdrž sa posljedicama od kojih vam se plače.

To je i kad morate u sebe pothitno strpati princes krafne ili sladoled. Slatki neizdrž.

Ali ovih dana po medijima, srpskim i hrvatskim, vlada jedan gorak neizdrž. Potreba da se komentiraju tuđi životi.

Poznata hrvatska voditeljica izgubila je muža, srpskog povjesničara umjetnosti. Mlad čovjek iza kojeg je ostala obitelj. Tragedija za sve. Ali eto ti ga neizdrž. Potreba svih da komentiraju. Znani, neznani, prijatelji, obitelj, oni koji nemaju pojma. Posvađale se i dvije poznate Hrvatice javno preko društvenih mreža oko toga, eto odjednom i poznate srpske glumice u priči. Svaki dan nekome dođe neizdrž da nešto kaže i iznese svoje mišljenje.

Rastaje se i poznata srpska pjevačica, a vijest odmah izaziva lavinu komentara. Eto instant potrebe da nešto kažu.

Neizdrž je zapravo psihološki fenomen da ne možemo tolerirati odlaganje zadovoljenja naših želja. Psiholozi kažu kako su dva uzroka tome – dugotrajna frustriranost u ostvarivanju želja ili pogrešno usmjerena očekivanja. Rješenje? Da se čovjek nauči uzdržati od tog neizdrža. Da trenira strpljenje, snagu volje, da se bavi onim što mu čini dobro.

I nema ništa loše u tom neizdržu – sve dok se ne bavi tuđim životima. Dok mahnito tražite gdje putovati i trčite po novu dozu sladoleda – sve je OK. Jedino šiške prepustite frizerima.

BONUS VIDEO: Poznate mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram