Velika promena koju nam donosi Merkur u Ovnu

horoskop
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Planeta komunikacije Merkur napustila je fantaziju i plutanje kroz znak Riba i prešla u žustro sazvežđe Ovna.

Kada Merkur menja znakove, doživljavamo promenu u načinu razmišljanja i kako percepiramo svet oko sebe. Naša komunikacija se menja promenom položaja Merkura, a samim tim i naše razmišljanje i odnos prema drugima.

Dok Merkur bude boravio u vatrenom znaku Ovna, imaćemo potrebu da zadovoljimo one delove sebe koji su nestrpljivi i hiroviti. Kosmički glasnik komunikacije, intelekta i vizije zapaliće se u horoskopskom znaku Ovna. Komunikacija će biti implusivna, strastvena i, ako želimo da nas čuju, trebalo bi da govorimo direktno i jasno. Mesta za zbunjenost neće biti tokom Merkurovog boravka u kardinalnom vatrenom znaku.

Merkur je poznat kao božanstvo inteligencije i govora, pa direktno utiče na one koji mnogo ulažu svoj um u bilo kojem životnom segmentu. Ishitrene i brze odluke biće karakteristične za ovaj period, nećemo mnogo razmišljati o postupcima i strpljenje nam neće biti jača strana, piše ultra.ba.

U ovom periodu kada je nalet svih tranzitnih planeta u Ovnu, bićemo podstaknuti na akciju i možemo očekivati trajna razrešenja određenih situacija. Sam naboj sezone Ovna je ubojit, pun vatrene energije, a Merkur u njemu se budi, diže se iz pasivnosti u kojoj je boravio u Ribama, gde je empatija bila broj jedan u komunikaciji sa drugima, a sada se taj smer menja.

Direktnost i iskrenost u komunikaciji mogu dovesti do grubosti ili možemo izgledati agresivno ako naiđemo na protivljenje našem mišljenju i idejama. To može biti frustrirajuće jer kod Ovna postoji osetljivost i defanzivnost kada se Merkur smesti u njegov znak. Prilično ćemo biti vezani za svoje ideje, pa bi bilo dobro obratiti pažnju na način na koji komuniciramo i na lični stav.

Pozicija Merkura u Ovnu favorizuje pokretanje novih stvari jer Ovan nije vezan za zastarele ideje i ima veoma entuzijastičan stil. Na mentalnom nivou biće izražena borba i izazov za nove projekte. Odbacićemo stara razmišljanja i zameniti ih nečim svežijim i uzbudljivim.

Empatija u komunikaciji sa drugima biće u senci, a Merkur, planeta komunikacije, poznaje impulsivnost i dominaciju u komuniciranju. Čak za vreme ovog aspekta nema ni takta. Nema oprosta, ni tolerancije, verbalni sukobi su pojačani.

Period je kada treba da dobro otvorimo oči u saobraćaju jer tu možemo očekivati pravu bombu punu nervoze, kašnjenja, gužvi i sličnih situacija, što je karakteristično za retrogradni Merkur. Međutim, Ovan je najžustriji znak Zodijaka i kao takav utiče na Merkur iako je direktan.

Taktiziranju i igri rečima mesta nema. Zbog toga bi ovo mogao biti težak period za one koji nisu navikli ili ne znaju da komuniciraju direktno. Ali svakako vreme je da se istine koje su skrivene u dnu duše otkriju jasnom, direktnom, iskrenom, pa čak i bolnom komunikacijom.

Međutim, i pored eksplozivne i vatrene komunikacije koju nam donosi Merkur u znaku Ovna, idealan je period za promociju novih ideja koje možemo izraziti na motivišući i zabavan način i doživeti entuzijazam koji će biti potpuno zarazan za sve oko nas.

BONUS VIDEO: Kućni ljubimci za mirniji život

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram