Stiže najveći astrološki događaj 2023, sve maske će da padnu

Foto: Shutterstock

Velike promene u naredne tri godine.

Ne postoji planeta koja tera da se suočimo sa životnim izazovima kao što to čini strogi i ozbiljni Saturn. A 7. marta, Saturn ulazi u Ribe, otvarajući moćnu novu eru koja će dirigovati našim sudbinama u naredne tri godine.

U astrologiji, Saturn je planeta napornog rada i realističnog pogleda na život. Njegovo autoritativno kosmičko prisustvo pomaže svim horoskopskim znacima da nauče da prevaziđu prepreke ojačaju svoje slabosti.

Nakon što je protekle tri godine proveo u Vodoliji, Saturn zvanično uranja u Ribe 7. marta, gde će ostati do 13. februara 2026. Saturnovo nedavno putovanje kroz Vodoliju počelo je još u martu 2020. godine, što se poklopilo sa početkom globalne vanredne situacije. A njegov ulazak u duhovni znak Ribe neminovno označava i novu eru.

Transcendentalna energija Riba je duboko povezana sa emocijama, snovima i misticizmom – a tokom narednih godina, Saturn će nas podstaći da prerastemo svoje fantazije i da se potpuno suočimo sa svojim osećanjima kako bismo mogli efikasnije da krenemo napred.

Foto: Shutterstock

Pročitajte kako će to uticati na vaš horoskopski znak.

Ovan

Za vas je prirodno da sledite svoje impulse. Ali da li ste u stanju da čujete svoj unutrašnji glas od svojih strasti? Tokom narednih nekoliko godina, Saturn će vam pomoći da usavršite svoju intuiciju usmeravanjem pažnje ka unutra. Bez obzira da li to svesno shvatate ili ne, završavate neke velike karmičke cikluse.

Možda će vam biti izazovno da priznate sebi suptilne promene koje doživljavate, ali sa terapeutom može biti osnažujući. Usredsredite se na zaštitu svog mira.

Bik

Već znate koliko je vaše vreme dragoceno, ali uskoro ćete biti izbirljivi u pogledu planova koje pravite i društva sa kojima ih realizujete. Saturn udara u vašu kuću prijateljstva i zajednice u narednih nekoliko godina, što vas podstiče da preispitate svoj društveni život.

Važno je da se okružite ljudima koji vas inspirišu da budete najbolji — tako da je sada vreme da počnete da gradite takvu vrstu zajednice u svom životu, čak i ako to morate da radite od nule.

Blizanci

Vreme je da se ozbiljno pozabavite svojom karijerom, Blizanci. Sa ulaskom Saturna u vašu desetu kuću okrenutu javnosti, narednih nekoliko godina će doneti gradivne blokove za veliki sjaj u vašem profesionalnom životu. Ali to ne znači da će se vaša imperija sama izgraditi! Moraćete puno da radite na tome.

Na kraju krajeva, veliki uspeh obično ne dolazi preko noći. Do kraja ovog tranzita, osećaćete se mnogo samopouzdanije, jer ćete dobiti priznanje u svom zanimanju.

Rak

Pripremite se da potpuno promenite vaša osnovna uverenja. Saturn pogađa vaše filozofsko deveto polje u narednih nekoliko godina, što bi moglo da katalizira neke ozbiljne promene perspektive. Otpuštanje starih ideja nije lako- ali će vam pomoći da razvijete nijansiraniju tačku gledišta.

Ne potcenjujte svoju mudrost! Možda je takođe vreme da konačno dobijete tu diplomu ili profesionalni sertifikat koji ste odlagali, ili da uskočite u novu oblast studija. Usredsredite se na obrazovanje ili na drugi način sticanja iskustva radeći nešto što vam je značajno.

Foto:shutterstock

Lav

Vreme je da se pozabavite svim problemima iz vaše prošlosti. Saturn će udariti u jedan od najranjivijih delova vaše natalne karte, tako da ćete biti dodatno svesni situacija u životu zbog kojih se osećate van kontrole. To može da znači emocionalnu vezu koja vam opterećuje srce ili finansijski dug koji opterećuje vaš bankovni račun.

Izazovite sebe da se direktno suočite sa osetljivim pitanjima, bez obzira na to koliko je neprijatno. Postavljanjem čvrstih granica, možete početi da se oslobađate teškog prtljaga.

Devica

Narednih nekoliko godina može biti period procvata ili raskida za vaše veze. Sada je vreme da počnete da otkrivate tačno kome i čemu zapravo želite da se posvetite – kako u poslu tako iu ljubavi. Možda ćete želeti da preuzmete više odgovornosti za svoje postupke.

Ako ste slobodni, verovatno ćete biti pronicljiviji prema svojim udvaračima i tražiti veću stabilnost. Ako ste zauzeti, nemojte se iznenaditi ako stvari odvedete na dublji nivo tokom ovog tranzita i pređete u ozbiljniju fazu odnosa.

Vaga

Vreme je da se organizujete. Davanje prioriteta vašem blagostanjue je nešto o čemu se ne može pregovarati sada kada Saturn ulazi u vaš sektor zdravlja. Učite kako da se bolje brinete o sebi, zbog čega je važno da izbacite sve nepotrebne i stresne stvari iz svoje rutine.

Dakle, bez obzira koliko je život stresan, zapamtite da je vaše zdravlje na prvom mestu. Pijte dovoljno vode, vežbajte i s vremena na vreme stavite malo povrća na tanjir.

Škorpija

Vi ste prirodno kreativna duša, a Saturn se stara da svoje talente dobro iskoristite u narednih nekoliko godina. Sada je vreme da budete disciplinovaniji u vezi sa svojim projektima i da prevaziđete osećaj straha. Ako želite da udahnete život nečemu novom, potreban je i naporan rad, fokus i snažan glas.

Usredsredite se na razvijanje samopouzdanja da biste ostvarili vaš pravi potencijal. Na drugoj strani ovog tranzita leži veći osećaj kreativne slobode.

Žena, devojka, bunda
Foto: Shutterstock

Strelac

Moraćete da se oduprete nagonu da bežite od problema — jer će se Saturn u narednih nekoliko godina smestiti u vašem porodičnom sektoru. Kućne obaveze bi odjednom mogle zauzeti prvo mesto. Duboko ukorenjena sećanja iz detinjstva mogu se pojaviti i tokom ovog vremena.

Možda ćete osetiti potrebu da smanjite svoj životni prostor ili prihvatite minimalistički stil života. Bilo da je u pitanju emocionalno ili fizički, uklanjanje nereda i olakšanje tereta će vam na kraju dati slobodu koju vaše divlje srce želi.

Jarac

Saturn je vaša vladajuća planeta, tako da vam nije strana njegova stroga i ozbiljna energija. Ali u narednih nekoliko godina, možda ćete se osećati dodatno kritično prema sopstvenim idejama.

Polako usavršavate svoj jedinstveni glas i stupate u interakciju sa svetom na značajniji način. Možda ćete shvatiti da ste pronicljiviji u pogledu onoga što kažete, kako to kažete i sa kim to delite – i to je dobra stvar. Do kraja ovog tranzita, moći ćete da razgovarate sa mnogo više autoriteta i samopouzdanja.

Vodolija

Saturn je vaš tradicionalni kosmički vladar — a ova planeta je u vašem znaku poslednjih nekoliko godina, učeći vas da sebe shvatate ozbiljnije. Ako ste bili neodgovorni ili neozbiljni u pogledu potrošnje, ovo je važno vreme da napravite budžet i počnete da planirate svoju finansijsku budućnost.

Stupite u kontakt sa svojim osnovnim vrednostima i shvatite kako zaista želite da potrošite svoje vreme, novac i energiju. Ključno je pametnije ulaganje u sve te oblasti.

Ribe

Saturn uči teškim lekcijama, koje nisu uvek zabavne za Ribe koje vole fantazije. Tokom narednih nekoliko godina, postajete realniji nego ikada, i to će biti zaista transformativno iskustvo.

Pripremite se da „skinete“ slojeve svog identiteta da biste saznali šta je zaista ispod. Uz to, može se osećati izolovano podvrgnuti tolikom ličnom restrukturiranju odjednom – kao da prerastate sve oko sebe. Ali – verujte ovom procesu.

***

BONUS VIDEO: Lav – najvelikodušniji muškarac Zodijaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram