U 91. se miri sa bivšom ženom, četvrtom po redu: Treća je imala strašnu sudbinu

Foto: Blue Origin / Zuma Press / Profimedia

Burna prošlost filmske legende.

Holivudski glumac Vilijam Šatner (91) pomirio se sa svojom bivšom suprugom Elizabet Martin (64), tri godine nakon njihovog burnog razvoda.

Legenda „Zvezdanih staza“ se sastala sa Elizabet i ranije ovog meseca prisustvovala dodeli Living Legends of Aviation Awards na Beverli Hilsu. U razgovoru za The Mirror, Vilijam se nije stideo da govori o iznova rasplamsanoj strasti, rekavši: „Moja žena… ona je životni polet. Ona daje ukus životu“.

Foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vilijam i Elizabet su se razveli u martu 2020. nakon 19 godina braka. Glumac je tada platio Elizabet paušalni iznos od dva miliona dolara, po njihovom predbračnom ugovoru, objavio je TMZ. On je zadržao svoju kuću i ranč u Kaliforniji, a Elizabet je dobila njihov dom u Malibuu, kuću u Kentakiju i deo porodične farme u Indijani.

Priča o njihovom braku je zanimljiva. Elizabet Anderson Martin je još uvek tugovala zbog gubitka muža kada je upoznala Vilijama Šatnera. Oboje su delili ljubav prema konjima, što je pomoglo da se zbliže, ali su se takođe povezali zbog tragedije. Dve godine pre nego što je Šatner upoznao Elizabet, izgubio je treću ženu.

Foto:VOLKER DORNBERGER / AFP / Profimedia

Glumac je pre Elizabet bio u braku s Glorijom Rand od 1956. do njihovog razvoda 1969. godine i imali su troje dece – Lesli, Lizabet i Melani. Njegova druga žena bila je Marsi Laferti, od 1973. do 1996. godine, a treća Nerin Kid Šatner, sa kojom se oženio 1997. godine.

Kid je bila model i ambiciozna glumica, koja je imala samo 40 godina kada je umrla. Zbog njenih problema sa alkoholizmom, Šatner je podneo zahtev za razvod.

Njena smrt dogodila se jedne letnje noći u avgustu. Šatner se vraćao kući (i dalje su živeli zajedno iako je podneo zahtev za razvod) i zatekao Kid na dnu njihovog bazena. Šatner ju je izvukao i pokušao da je reanimira, ali bezuspešno. Bolničari koji su ubrzo stigli pokušali su da je ožive, ali nisu uspeli.

Kada je smrt prvi put prijavljena, policija je odmah ispitala Šatnera, ali on je uspeo da pruži solidan alibi. Završnom obdukcijom utvrđeno je da je Kid imala nivo alkohola u krvi od 0,27 promila. Takođe je potvrđeno da je uzela i valijum.

U izveštaju se dalje navodi da je imala modrice na licu i da su dva pršljena slomljena. Lekari su smatrali da je to ukazalo na to da je Kid zaronila u bazen, udarila glavom o dno, izgubila svest pod vodom, a zatim se udavila.

Dakle, kada je Šatner upoznao Elizabet, oboje su imali tragičnu prošlost. Glumac je pomogao Elizabet da započne karijeru digitalne fotografkinje, pa su kasnije i sarađivali u brojnim projektima.

***

BONUS VIDEO: Robert de Niro – veliki glumac i oskarovac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram