Tako mlad, a već fatalan: Luka Grbić je tema broj 1 među ženama, a kad čujete koliki mu je IQ – tek ćete se zaljubiti

Luka Grbić
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vrlo talentovan i šarmantan.

Popularna glumica Ivana Dudić je gostujući u Poster podkastu otkrila koji kolega joj je presladak, ali se našalila na račun njegovog godišta, nazivajući ga „malim“.

„Znaš ko mi se sviđa i to uvek govorim, to i njemu govorim. On je presladak. Mali je… Sav je sladak. Luka Grbić“, priznala je Ivana i nastavila:

„Znaš kako sam mu se udvarala? Ja sam se njemu nabacivala. Nisam se nabacivala kao udvarala, pošto je on baš mali, baš je dete stvarno, on je neko dvehiljadito godište. Baš je nešto premali. Bila sam u fazonu: hoćeš da te vodim u Mek“, nasmejala se Ivana.

Ko je zapravo Luka Grbić?

Antonio Ahel/ATAImages

Luka Grbić je rođen 15. decembra 2000. godine, a glumom je počeo da se bavi u Umetničkoj radionici Kesić. Imao je sedam godina.

Kao polaznik te radionice igrao je u više predstava, dok je kasnije bio angažovan i na snimanju televizijskih reklama. Bio je voditelj prvog Međunarodnog festivala dečje dramske igre, održanog u aprilu 2016. godine u Beogradskom Dečjem kulturnom centru.

Prvu profesionalnu ulogu „na daskama koje život znače“ odigrao je u predstavi „Sin“ u Ateljeu 212. A onda predstavom „Divlje meso“ pisca Gorana Stefanovskog koju je režirao Jagoš Marković, prvi put zaigrao u Beogradskom dramskom pozorištu.

Filmski debi zabeležio je u ostvarenju Miloša Avramovića „Južni vetar“ 2018. godine, kada je tumačio ulogu Nenada Maraša, mlađeg brata glavnog lika Petra, kog je igrao Miloš Biković. Pored Bikovića, tu je igrao i rame uz rame sa Bogdanom Diklićem.

Amir Hamzagic/ATAImages
Amir Hamzagic/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages

Kada je snimao prvi deo Južnog vetra Luka je imao samo 18 godina, i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti.

Za tu ulogu, Luka je dobio nagradu za najboljeg debitanta na 53. po redu festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

Luka je paralelno sa završnom godinom Prve beogradske gimnazije 2018. godine upisao FDU, a diplomirao je 2022. godine u klasi profesora Srđana Karanovića.

Od juna 2021. do novembra 2022. bio je stipendista Fondacije „Marko Živić“ Beogradskog dramskog pozorišta, kao deo prve generacije zajedno sa koleginicama Stašom Nikolić, Verom Arsić i Minom Nenadović sa kojom je studirao. Nakon toga igra u tom pozorištu većinu predstava, od kojih se izdvajaju „Yankee Rose“ koja mu je donela Sterijinu nagradu za najboljeg mladog glumca na Sterijinom pozorju i „Idiot“ gde igra kneza Miškina. Igrao je i u predstavi „Zaljubljeni Šekspir“.

Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages

Još jedno priznanje koje je dobio jeste plaketa sa likom Branislava Nušića za najbolje glumačko ostvarenje večeri po oceni publike na 39. Nušićevim danima, piše Vikipedija.

Luka Grbić je trenutno jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije.

Igrao je i u serijama „Biser Bojane“ i „Švindleri“ 2019. godine, a u seriji „Tajna vinove loze“ 2021. godine oduševio je ulogom Ivana Tomovića, sina Zorana Tomovića kojeg igra glumac Nebojša Milovanović i Line koju je tumačila Sena Đorović. 2022. godine igrao je u seriji „Bunar“, a ove godine u seriji „Poseta“. U toj hit seriji igrao je rame uz rame sa Slobodom Mićalović, Vojinom Ćetkovićem, Anitom Mančić, Darom Džokić.

Koeficijent inteligencije 156

Antonio Ahel/ATAImages

Međutim, malo ko zna da je Luka naš najinteligentniji glumac.

Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu – organizaciju koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i rezultat je bio 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

„Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat do 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude“, rekao je mladi Luka Grbić svojevremeno.

Svoju inteligenciju često koristi i u poslu. Tako je u jednom intervjuu ispričao kako se na kastingu poslužio lukavstvom, slagavši da zna da vozi kola, da bi dobio ulogu.

„Iz straha sam odgovorio da znam da vozim. Nisam osetio težinu te svoje bezazlene laži dok nije trebalo da vozim automobil. Reditelj Miloš Avramović mi je rekao danas snimamo scenu kad vozim. Otišao sam brzo na internet i ukucao kako se vozi automatik. Nekim čudom to je prošlo dobro. Imao sam, na sreću, pomoć kaskadera“, ispričao je Luka.

Privatni život

Antonio Ahel/ATAImages
Luka Grbić
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Za Lukom Grbićem lude devojke, ali na njihovo razočaranje, prema navodima medija, srce mladog glumca osvojila je jedna misteriozna devojka. Naime, na premijeri predstave „Otac“ u martu ove godine Luka se pojavio u društvu devojke, koja je prema pisanju medija njegova lepša polovina.

Glumac je u jednom intervjuu otkrio kako usklađuje posao, studije i privatan život.

„Porodica, društvo, devojka i ja. Mora da se napravi balans. Otkako sam dobio mnogo obaveza, oko mene su ostali ljudi koji ih razumeju i koji su me sad pustili znajući da ću da im se vratim. Moj fokus je na poslu, jer to volim. A lepa strana ovog posla jeste da se i te kako prožima s privatnim životom. Živim na faksu, izuzetno volim drugare s klase i profesore, radujem se kad odlazim u pozorišta i srećem se s kolegama. Imam sreću da život ne delim na rad i na uživanje nakon rada. Sve je to jedno“, rekao je glumac prošle godine.

On je takođe otkrio da ima želju da nastavi studije u inostranstvu.

„Ideja mi je bila da upišem master negde preko, i to mi je veoma velika želja od koje neću da odustanem, ali sačekaće kraj godine jer imam poslovne ponude koje se teško odbijaju“, rekao je Luka.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram