Tajne samopouzdanja Kamile Kabeljo zbog kojih nosi bikini uprkos komentarima

Kamila Kabeljo, Foto: VAEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kamila Kabeljo otkriva tajne zbog kojih se oseća dobro u svom telu.

Pevačica se često nalazi na naslovnim stranama zbog fotki u bikiniju, te je nažalost predmet bolesnih komentara. Uprkos tome, ona na fotkama izgleda vrlo bezrižno, samouvereno i nezainteresovano za sve paparacije koji je fotkaju. Ona je o svom telu i ljubavi prema istom pričala i u medijima, a pisala je o tome i na svom Instagram profilu.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao i svaka istaknuta javna ličnost, Kamila Kabeljo je navikla da ima hiljade očiju koje analiziraju svaki njen korak, kako na profesionalnom tako i na ličnom planu. Osim što je promovisala svoj rad, pevačica je, kao malo ko, iskoristila svoju popularnost da podeli svoja razmišljanja o predrasudama koje postoje u vezi bodišejmingom, te bodipozitivizmom i kako ne dozvoljava da loši komentari utiču na nju.

Ona je na društvenim mrežama pisala o važnosti prihvatanja i samopoštovanja, i osvrnula se na bodišejming koji je pretrpela zbog fotografija koje su snimili paparaci, posebno na one na kojima je u bikiniju.

„Uvek sam nosila male bikinije i nikad me nije bilo briga kako izgledam, ali kada sam videla svoje slike i komentare na internetu o sebi, bila sam veoma uznemirena. A kada je to uticalo na moje samopoštovanje i smopouzdanje, setila sam se da sam dozvolila da to utiče na razmišljanje jedne kulture, a ne na mene. Kultura koja je navikla na sliku ‘zdravog ženskog tela’ koja je za mnoge žene potpuno nerealna“, počela je ona.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Govorila je o svim strategijama – od uređivanja slike do restriktivnih dijeta i prekomerne fizičke vežbe – kojima mnogi pribegavaju da bi postigli ovakav izgled, samo da bi i dalje ne ispunjavali ovo nerealno očekivanje.

Takođe se prisetila putovanja na plažu sa jedinom svrhom da izgleda dobro na fotografijama. Osim što se spremala, kaže da pre izlaska nije jela ništa teško i da je sve vreme hodala stegnutog stomaka. Shvatila je apsurdnost situacije kada je naišla na grupu dece koja su se igrala bez i najmanje brige o tome kako izgledaju drugima.

Zaključila je rekavši da, uprkos intelektualnom znanju da izgled ne određuje koliko ste zdravi, srećni i seksi, emocionalno se ne oseća sposobnom da ignoriše svoju okolinu.

„Sva moja terapija i unutrašnji rad su ta bih povratila onaj osećaj sedmogodišnjakinje na plaži“, rekla je ona.

Ona je uspela da izgradi svoje samopouzdanje zbog nekoliko faktora. Prema „Women’s Healthu“, ona se takmičila u Tough Mudder-u, seriji takmičenja izdržljivosti u kojima se učesnici kreću kroz staze sa preprekama i usvajaju nove navike u ishrani. Na ove druge, prema Kamili, uticao je njen bivši dečko, pevač Šon Mendes.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Šon je uticao na mene da budem zdravija… Ranije uopšte nisam marila za to. Nikada nisam jela povrće“, rekla je ona jednom prilikom za BBC.

Trening sa ličnom trenerkinjom Dženom Vilis joj je takođe pomogao da pronađe ravnotežu. Profesionalka je za „Shape” rekla da je Kamila izuzetno posvećena vežbama i da rade mnogo kružnih vežbi, posebno zato što pevačica uvek radi nekoliko stvari istovremeno i ove vežbe ne zahtevaju mnogo vremena. Rekla je i da radi čučnjeve, plenkove dok dodiruje ramena, glute mostove i mnoge druge vežbe. Vils je takođe rekao da Kamila uživa u sesijama na otvorenom, trčanju, veslanju na dasci i planinarenju, prenosi Sparkchronicles.

***

Bonus video: Muške simpatije iz mladosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram