Obožavali smo „boginju Alabinu“, a njen izgled danas zapanjuje

Foto: Youtube / Alabina

Nije ostarila ni dan.

Čitava Srbija obožavala je veliki hit grupe „Alabina“, kao i zanosnu pevačicu Ištar koja je oduševljavala svojim glasom i stasom.

Devedesetih je svako u našoj zemlji znao njeno ime i rado pevušio njenu hit pesmu.

A godinama kasnije, Ištar se nimalo nije promenila.

Danas ova vatrena Izraelka ima 55 godina, a i dalje nosi plave lokne, po kojima je najviše prepoznatljiva. Njena lepota, osmeh i energija ostali su nepromenjeni.

Ištar je počela da nastupa sa 14 godina. Iako je rođena kao Eti Zak, izabrala je ime Ištar, po mesopotamijskoj boginji, jer ju je baka zvala Ester, što je „sa njenim egipatskim akcentom zvučalo kao Ištar“, rekla je.

U mladosti se odselila u Francusku i zaljubila se u tu zemlju. Ištar je zatim počela da radi kao prateći vokal za nekoliko flamenko grupa. Tu ju je otkrio Čarls Ibgui koji ju je, oduševljen njenim glasom, upoznao sa bendom Los Ninos de Sara. Grupi se pridružila kao glavni vokal i zajedno su nastupali pod imenom Alabina.

Alabina je ubrzo postala svetski hit- mešali su flamenko, arapske, pop i dens zvukove. Ištar je pevala na španskom, arapskom, francuskom, hebrejskom ili mešavini jezika.

Uprkos uspehu, posle dva albuma Ištar je odlučila da uradi solo projekat (iako je još uvek članica grupe); a bend Los Ninos de Sara je takođe počeo da izdaje sopstvene CD-ove.

Alabina je imala još nekoliko zajedničkih nastupa, ali se od 2005. godine grupa definitivno raspala jer više nije aktivno izvodila ili izdavala novu muziku. Ištar još uvek živi u Francuskoj i ima redovne solo nastupe.

***

BONUS VIDEO: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram