Sin Mire Furlan je preslikan majka – živi daleko od očiju javnosti, a gluma ga nimalo ne zanima

Mira Furlan Foto:Zoran Lončarević

Marko Lav Gajić likom, ali i karakterom veoma liči na majku.

Jedna od najtalentovanijih domaćih glumica, Mira Furlan, preminula je prije dve godine i za sobom ostavila sina Marka Lava Gajića i supruga Gorana Gajića.

Na veliku žalost porodice, ali i svih koji su cenili njen rad, smrt je prerano došla po našu veliku glumicu. Ona je preminula u 66. godini od komplikacija prouzrokovanih virusom Zapadnog Nila.

Foto: Credit line: Steven Bergman / AFF-USA.COM / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Mira Furlan je bila članica Hrvatskog narodnog pozorišta, a pamte se njene uloge u filmovima ‘Otac na službenom putu’, ‘U raljama života’, ‘Za sreću je potrebno troje’ i ‘Ljepota poroka’. Bile su zapažene i njene uloge u TV serijama ‘Velo misto’ i ‘Bolji život’.

Sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, preselila se u SAD 1991. godine zbog krize u Jugoslaviji.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sin Mire Furlan, Marko Lav Gajić, likom, ali i karakterom veoma liči na majku. Svi koji ga poznaju mogu potvrditi da je on jedan izuzetno emotivan i nežan mladić.

Marko je dugo patio zbog iznenadne smrti svoje majke, a otac mu je pokušavao olakšati tragičnu situaciju.

Brojna rodbina je bila tu za njega, ali se čini da čak i poslije dve godine on teško prihvata da njegove majke više nema.

Kad mu je majka preminula, Marko Lav je nastavio da živi u domu koji su Mira i Goran davnih godina kupili u Los Anđelesu. Završio je srednju školu, a potom upisao IT i svoju sada već uspešnu karijeru gradi u tom poslu.

Njegova velika strast su igrice, a veoma je aktivan i na društvenim mrežama i gejmerskim platformama.

***

Bonus video: Slađana Slavković Jovanović: Biti majka u petoj deceniji? Da, moguće je