Reči Mire Furlan su jedino što treba da pročitate danas

Ljubav i seks 26. feb 202215:30 > 15:45
mira furlan
Mira Furlan i Goran Gajić, poslednja fotografija pred odlazak u SAD, novembar 1991. Foto: Goranka Matić

Citati iz posthumno objavljene autobiografije "Voli me više od svega na svijetu" pokojne glumice prepričavaju se već nedeljama. Mirine misli o osećanju nepripadanja, o sunovratu ideala, o tome šta znači biti žena u ovom svetu i o snazi koju bezuslovna ljubav pruža, nadahnule su mnoge ljubitelje njenog lika i dela. Na društvenim mrežama deli se i jedan citat iz knjige koji odgovara na uvek aktuelno pitanje - kako da u životu prepoznaš pravu ljubav?

Mira Furlan, neprežaljena jugoslovenska glumica, 35 godina provela je u braku sa srpskim rediteljem Goranom Gajićem, kojeg je ludo volela. Vezu su započeli davne 1986. godine, a tad je Mira počela da živi na relaciji Zagreb-Beograd, gde je Goran studirao. U skladnom braku živeli su punih 35 godina, sve do glumičine smrti. U odlomku koji je izdavačka kuća Booka podelila na mrežama, Mira objašnjava kako je znala da je Goran „onaj pravi“.

„Povjerenje. Apsolutno, totalno povjerenje. Mogli smo jedno drugom reći sve, s osjećajem sigurnosti da ćemo jedno drugo razumjeti. Prvi put u životu ne slušam optužbe kako sam prežestoka, preteška, previše posesivna, da previše gušim. Moj intenzitet poklapao se s njegovim. Moja ljubav bila je dobrodošla. Primio me je raskriljenih ruku, punim srcem. Nisam trebala cenzurirati svoje osjećaje. Nisam trebala biti oprezna ili ostavljati dojam da sam na sigurnoj distanci. Nikad nisam osjetila ništa slično. Gdje je kvaka, neprestano sam se pitala. Ispalo je: nema kvake. Ovaj čovjek želio je moju ljubav, trebao ju je, upravo onu vrstu i količinu ljubavi koju sam samo ja mogla pružiti. Nije ju htio zauzdavati, ograničavati, dijeliti. Bila sam toliko naviknuta na muškarce koji su me htjeli samo u malim dozama, kao da bi veća količina naštetila njihovu zdravlju. Ovog puta konačno sam mogla obasuti svojom ljubavlju muškarca koji je zauzvrat svom svojom silnom ljubavlju obasipao mene“, napisala je Mira u knjizi „Voli me više od svega na svijetu“ koju je ove godine objavila izdavačka kuća Booka.

BONUS VIDEO: Najinteligentniji ljudi sveta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram