Razvodi koji su šokirali srpsku javnost

Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Poznate ličnosti su stalno pod lupom javnosti, čak i u svojim najtežim životnim trenucima. Prati se svaki korak omiljenih javnih parova, a kada dođe do kraja ljubavi, to uvek izazove veliku pažnju. O ovim razvodima su srpski mediji pisali mesecima.

Oni su inspiracija, uzor, predmet raznih komentara i rasprava. Srpskim poznatim ličnostima nije lako, posebno jer se njihova privatnost često razotkriva u medijima do najsitnijih detalja.

Razvodi ovih slavnih parova su izazvali puno polemike u Srbiji.

Nataša Bekvalac i Danilo Ikodinović

Najveća srpska pop zvezda se često šali na račun svog turbulentnog ljubavnog života. Posle tri braka, javnost se i dalje najviše seća kraha onog prvog.

Nataša i Danilo bili su najpopularniji srpski par, ali kraj ljubavi došao je 2011. posle tri godine braka. Tada se pisalo da je uzrok – Danilova prevara. Međutim, oboje su to demantovali.

Sećamo se da je Nataša tada zaplakala na televiziji.

„Što se više sklanjaš, sve te više jure. Iako ti se čini da to što pišu o tebi nema mnogo veze sa tvojim životom, nije tako. Mediji nagrizaju život i mogu ozbiljno da ti pomrse konce. Oni prve tenziju, i ako postoji neka ranica iznutra, oni je šire. A kada još nema dobre komunikacije „iznutra“… Sve što se dogodilo sada je posledica onoga što se taložilo godinama. To što se pominje kao razlog našeg razvoda je posledica nečeg drugog, ali nije konkretan razlog za razvod. Nisam žena koja bi ostavila zbog prevare“, rekla je pevačica tada.

Severina i Igor Kojić

Severinina veza sa sinom srpskog folk pevača od početka je privlačila mnogo pažnje. Razveli su se u avgustu 2021., nakon šest godina braka.

Mediji su od aprila pisali da je njihovoj vezi došao kraj, a kružile su glasine o Severininoj svađi sa Igorovom porodicom.

„Naš je razvod sporazuman, kao što je bio i dogovor o životu na različitim adresama. Zajedno smo potpisali, zajednički advokat predao je papire na sud i nemam šta dodati. Osim da nisam ni slutila da sudovi mogu biti tako agilni. U slučaju mog deteta nisu bili. I to, nećete verovati, ista sutkinja koja je vodila predmet starateljstva, Tea Golub. Nije joj trebalo niti sedam dana da potvrdi sporazumni razvod“, izjavila je Severina.

Radivoje Bukvić i Marija Bergam

Vest o razvodu glumačkog para stigla je 2020. godine. Zajedno su bili pet godina, a pisalo se da su se rastali neposredno pre pandemije.

Bukvić, koji gradi i holivudsku karijeru, gotovo nikada ne govori o svom privatnom životu. Ipak, Marija je za Gloriu priznala da joj nije bilo lako.

„O razvodu nema šta mnogo da se kaže. Ljudi koji su prošli kroz to, znaju koja je težina toga. Oni koji nisu, to ne mogu ni da zamisle, ja bar nisam mogla. To je zaista završetak jednog života i početak novog, a takve velike promene ne mogu proći bez da čoveka izmeste iz ležišta. Pa opet, na kraju nekako sve bude dobro. Bar verujem da je tako“, rekla je Bergam.

Marija Veljković i Milan Milovanović

Omiljena TV voditeljka rastala se od arhitekte Milana Milovanovića, a o razvodu je u više navrata govorila u medijima.

„Emotivno smo se udaljili i to je bio kraj. Kada ste s nekim jako dugo, a sve više osećate da nije kao pre, takve odluke se same nametnu“, rekla je za magazin „Hello“.

A o teškim životnim trenucima govorila je i na svom Jutjub kanalu.

„Ja sam konačno u ovoj godini progovorila, zauzela se za sebe, rekla svoje mišljenje, rekla i stala iza toga. Ono što je moj savet svima na ovu temu jeste da ne dozvolite drugima da stavljaju sebe ispred vas. Dakle, cenite sebe, cenite to što jeste svoju posebnost. I nemojte da vam neko kaže da nešto ne možete i da niste sposobni. To vam priča osoba kojoj je to govoreno godinama. Borite se za sebe“.

Ana Kokić i Nikola Rađen

Pevačica i sportista bili su među najlepšim parovima na domaćoj sceni. Njihov brak je trajao 10 godina, a završio se 2019.

Njihovu vezu otežavao je život na dve adrese, zbog Nikoline karijere vaterpolist. Nije pomogao ni doping skandal – Rađen je bio pozitivan na kokain, zbog čega je izbačen iz kluba Olimpijakos.

Tokom razvoda, objavili su da je bilo sporazumno i zamolili medije za privatnost.

Anđelka Prpić i Dario Prpić

Glumica se prošle godine razvela od ugostitelja Daria. U braku su bili 10 godina.

Anđelka je javno govorila o tome kako je nakon kraha braka potražila pomoć psihoterapeuta.

„Moj bivši muž i ja stvari nismo prepuštali slučaju. Nismo se pravili pametni, nego smo otišli da se konsultujemo sa kim i kako treba pričati. Na kraju, ako nećete da idete kod nekoga, postoje knjige. Stvarno čovek o svemu danas može da se edukuje, informiše. Da se izbegne neka velika šteta. Ono što sam iz svega toga zaključila je da će dete stvari doživeti onako kako ih i vi doživljavate. Dakle, ne možete i ne treba da lažete decu. Ako mogu da dam savet, konsultujte se sa stručnim licem, pomoći će vam, olakšati i bićete ponosni na sebe jer radite pravu stvar na pravi način i znajte da za sve postoji rešenje“, rekla je za Hello.

Aleksandar Srećković Kubura i Marija Savić

Glumac i fitnes instruktorka imali su buran rastanak, kojem su prethodile nezgodne fotografije u medijima. Bili su u braku 23 godine.

Kubura je prvo uslikan u javnosti sa 18 godina mlađom producentkinjom, a onda je u istoj situaciji bila i Marija.

„Poslužila sam se trikom od pre nekoliko godina kada je Kubura na sličan način uživao u jednom kafiću. Samo sam prepisala scenario iako u školi to nikada nisam radila. Ne vidim u tome ništa strašno, tada nisam pričala o problemima koje sam imala, tako da neću ni sada o ovome“, rekla je tada Marija za Blic.

Ipak, posle razvoda, glumac je imao samo lepe reči za bivšu suprugu.

„Marija i ja smo u dobrim odnosima, sasvim normalnim i ne vidim zašto ne bismo bili. Uvek smo se zajedno bavili decom, to radimo i sada kad više nismo zajedno, to je jedini logičan i zreo način da se jedna takva situacija prevaziđe“, rekao je za Story.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za staraljestvo nad decom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram