Filmska bitka za nasledstvo Plejboj udovice princa Nikole

Poznati 16. jan 202213:35 > 13:38
Foto: Mimmo Frassineti/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka bivša Plejboj manekenka iz Teksasa, koja se udala za italijanskog princa, trebalo bi da bude izbačena iz svog doma, istorijske vile vredne 539 miliona dolara - nakon ogorčene bitke za nasledstvo sa sinovima svog pokojnog muža.

Nakon što je princ Nikolo Bonkompanji Ludovisi preminuo 2018. godine, vila je postala predmet rasprave njegove treće supruge, princeze Rite Ludovisi, i njegove dece iz prethodnog braka.

Sudija je prošle godine naredio da se vila stavi na aukciju, a vrednost nekretnine je procenjena na 471 milion evra.

Prinčeva tri sina, Frančesko, Ignasio i Bante, proveli su godine boreći se sa svojom maćehom, princezom Ritom, oko sudbine imanja.

Borba je završena presudom da se Vila Aurora proda na aukciji. Rita će dobiti polovinu prihoda.

Rođena kao Rita Karpenter, u Teksasu, školovala se na Harvardu i provela je veći deo sedamdesetih u Vašingtonu kao supruga Džona Džereta, demokratskog kongresmena iz Južne Karoline.

Njihov brak se raspao kada je kongresmen osuđen za primanje mita od 50.000 dolara.

Kasnije je odlučila da se pojavi u časopisu Playboy, sa naslovom „Oslobođenje žene iz Kongresa“.

Optužila je svog bivšeg supružnika za neverstvo i tvrdila da su jednom, tokom pauze od zasedanja Kongresa, vodili ljubav na mermernim stepenicama koje gledaju na spomenike ispred Kapitola.

Kasnije te godine izašla je njena autobiografija, u kojoj je detaljno opisala „orgije, pijanke sa alkoholom i kokainom, devojke na poziv – i dečake na poziv“ na koje je nailazila tokom svog vremena u politici. Naravno, knjiga je postala bestseler.

Rita se zatim preselila u Los Anđeles kako bi pokušala holivudsku karijeru. Nakon što su glumački poslovi presušili, preselila se u Njujork da se okuša kao reporterka TV vesti.

Kasnije, tokom devedesetih, postala je agent za nekretnine. Njen najveći posao uključivao je prodaju zgrade Dženeral motorsa 1998. Donaldu Trampu.

Ritin život se ponovo promenio 2003. godine, kada su je zamolili da radi kao brokerka na potencijalnom razvojnom ugovoru koji je uključivao princa Nikolu. Otišla je u Rim da ga upozna, a on se odmah zaljubio.

Par, koji se venčao 2009. godine, potrošio je više od 13 miliona dolara na očuvanje svoje imovine, a svakog meseca bi pozivali goste u plaćene obilaske kuće i bašte.

Njihova 15-godišnja veza bila je, međutim, uzrok nesuglasica sa Nikolinim sinovima, koje izgleda nikada nisu razrešene.

„Kad su bili mali, pojeli biste ih od slatkoće. Kada su odrasli, na neki način žalite što stvarno niste“, govorio je princ Nikola o sinovima.

Inače, vila Aurora, koja se prodaje, može se pohvaliti jedinom preživelom freskom Mikelanđela Merizija da Karavađa. Vila je u porodici princa Nikole od 16. veka.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram