Mladi i bogati – najzgodniji pripadnici plemstva na svetu

Foto: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia; ADW / Goff Photos / ProfimediaCRDSLN1T / Backgrid UK / Profimedia Pecquenard+Ferey / KCS Presse / Profimedia;

Oni su rođeni sa "zlatnom kašikom" i od malih nogu uživaju u prestižu. Tek su u svojim dvadesetim, a već su obišli svet i o njima se šapuće gde god se pojave. Ovi muškarci i žene čine mlado plemstvo u čijem društvu svi žele da se nađu.

Ko su najpoželjniji mladi pripadnici plemstva na svetu?

Princ Konstantin-Alekios od Grčke i Danske

Princ Konstantin (ili Tino, kako ga zovu prijatelji) je najstariji sin prestolonaslednika Pavla i prestolonaslednice Marije-Šantal iz Grčke. Ima 22 godine, rođen je u Njujorku, a odrastao je u Engleskoj.

Foto: CRDSLN1T / Backgrid UK / Profimedia

Iako je grčka monarhija ukinuta 1973. godine, Alekiosova titula je i dalje vredna, a njegov deda, Konstantin II, bio je poslednji kralj Grčke. Na Instagramu dokumentuje svoj luksuzni način života.

Ledi Amelija Vindzor

Rođaka princa Vilijama i Harija, Amelija, proglašena je „najlepšom ženom britanske kraljevske porodice“. Ima 25 godina i trenutno je 42. u redu za britanski presto.

Foto: ADW / Goff Photos / Profimedia

Godinama je sarađivala sa brojnim luksuznim modnim kućama, a studirala je istoriju umetnosti, latinski i francuski jezik na Univerzitetu u Edinburgu. Veliki deo svog vremena posvećuje filantropskim ciljevima, poput udruženja Veterans Aid.

Sem Čato

Najstariji unuk princeze Margaret, 25-godišnji Sem Čato je vajar i keramičar koji je pohađao koledž Iton, a zatim studirao istoriju umetnosti na univerzitetu u Edinburgu.

Svetski je putnik, pa provodi vreme u Škotskoj, Japanu i Indiji, gde se šest meseci obučavao za kvalifikovanog učitelja joge.

Artur Čato

Semov najmlađi brat, 22-godišnji Artur, lični je trener i veslač.

Artur studira geografiju na Univerzitetu u Edinburgu i ambasador je brenda časovnika Elliot Brown.

Princeza Marija-Olimpija od Grčke i Danske

Kao i njen brat Konstantin, Marija-Olimpija rođena je u Americi. Studirala je fotografiju na Parsonsu u Njujorku, a druži se sa „it“ devojkama poput Paris i Niki Hilton i Popi Delavinj.

Radila je i sa velikim modnim kućama poput brenda Michael Kors.

Princ Abdul Matin od Bruneja

Dvadesetdevetogodišnji princ Matin jedan je od 11 braće i sestara i uživa u luksuznom životu na ostrvu Borneo, gde se nalazi mala azijska država Brunej.

Sin je najdugovečnijeg monarha na svetu – a zauzeo je mesto na skoro svakoj listi „najpoželjnijih kraljevskih neženja“.

Danski princ Nikolaj

Princ Nikolaj od Danske i njegove izražene jagodice debitovali su na pisti na Londonskoj nedelji mode 2018. hodajući za Burberry, nakon čega je odmah potpisan ugovor sa danskom agencijom Scoops Models.

Foto: Pecquenard+Ferey / KCS Presse / Profimedia

Sedmi po redu za danski tron, Nikolaj je polako počeo da osvaja svet mode. Nikolajev otac, princ Joakim od Danske, čak ga je navodno oslobodio kraljevske dužnosti kako bi mogao da se bavi onime što voli.

Talita fon Furstenberg

Iako je Talita fon Furstenberg odbacila titulu princeze 2020. godine, ona je i dalje modna plemkinja – jer je unuka dizajnerke Diane fon Furstenberg i princa Aleksandra fon Furstenberga.

Foto: Neilson Barnard / Getty images / Profimedia

Idući stopama svoje porodice, Talita je 2019. pokrenula sopstveni brend, TVF za DVF, i verovatno će jednog dana predvoditi brend svoje bake.

Husein, prestolonaslednik Jordana

Sin kralja Abdulaha II i kraljice Ranije, jordanski princ Husein poznat je po svojoj harizmi i intelektu. Nakon što je završio obuku na Vojnoj akademiji Berkšir, princ Husein je diplomirao međunarodnu istoriju na Univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu.

Takođe je kvalifikovani pilot helikoptera, a sa 20 godina postao je najmlađa osoba koja je predsedavala sastanku Saveta bezbednosti UN.

Princ Ahil-Andreas od Grčke i Danske

Mlađi brat princeze Marije-Olimpije opšte poznat po tome što se kloni medija. Međutim, oduvek je imao strast prema glumi.

Navodi Leonarda Di Kapria, Brad Pita i Džejka Džajlenhola kao neke od svojih najvećih glumačkih inspiracija, i nastoji da dobije više uloga koje će mu omogućiti da pređe sa pozorišta na TV.

***

Bonus video: Kućni ljubimci za mirniji život

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram