Milijarderka koja najbolje troši pare od razvoda

Mekenzi
Foto: Evan Agostini / PA Images / Profimedia

Milijarderka Mekenzi Skot, bivša žena osnivača tehnološke kompanije Amazon Džefa Bezosa, donirala je 2,7 milijardi dolara raznim humanitarnim organizacijama, i to ne prvi put.

Mekenzi je u svom blogu napisala da želi da da novac onima koji su „kroz istoriju potcenjivani i zanemarivani“. Napisala je i da je izabrala 286 organizacija koje rade na rasnoj nejednakosti, umetnosti i obrazovanju.

Gospođa Skot je jedna od najbogatijih žena na svetu.

Veliki deo bogatstva potiče od razvoda 2019. godine od Džefa Bezosa, koji je trenutno najbogatiji čovek na svetu, piše BBC.

Kao deo dogovora, gospođa Skot je dobila  četiri procenata Amazonovih akcija, a bivšem suprugu je pomogla da 1994. godine pokrene tehnološkog giganta.

U decembru ona je otkrila da je za samo četiri meseca donirala više od četiri milijarde dolara dobrotvornim organizacijama koje vode žene, bankama hrane i koledžima za crnce.

Uprkos tome kolike su njene donacije, i dalje je 22. najbogatija osoba na svetu, a njeno bogatstvo je procenjeno na 59,5 milijardi dolara, navodi Forbes.

Dve godine nakon razvoda od Bezosa udala se za nastavnika nauke iz škole koje pohađaju njene ćerke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT 97.5 Las Vegas (@hot975vegas)

Skot je bila udata za Bezosa 25 godina, napisala je dva romana.

Na njenoj stranici na Amazonu piše da „živi u Sijetlu sa četvoro dece i mužem, Denom“. On predaje u jednoj prestižnoj školi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram