Poznati reditelj je prvi muž Snežane Savić: Danas voli 32 godine mlađu glumicu s kojom je dobio blizance u 76. godini

Snežana Savić Foto: Zoran Lončarević

Proslavljena srpska glumica Snežana Savić bila je u braku sa rediteljem Dragoslavom Lazićem sa kojim ima ćerku Anitu Lazić.

Glumica Snežana Savić iza sebe ima bogatu karijeru koja traje od sedamdesetih i bogat opus televijskih, filmskih i pozorišnih uloga. Pored toga, publiku je osvojila i svojim vokalnim umećem.

Najveću popularnost donele su joj uloge u serijama Siniše Pavića. Krajem osamdesetih uloga Nine Andrejević u „Boljem životu“, te uloga Maline Vojvodić u kultnoj seriji „Srećni ljudi“ 1994. za koju je i maestralno otpevala pesmu „Topolska 18“. A onda i „Porodično blago“ 1998. u kojoj je oživela lik Rajne Gagić, supruge Bogoljuba kog je tumačio Danilo Lazović.

Snežana je oduvek važila za jednu od najlepših jugoslovenskig glumica, a danas u 71. godini ona i dalje izgleda kao prava filmska diva.

Iako veoma popularna, Snežana je retko govorila u javnosti o svom privatnom životu, te se mnogi ne sećaju da iza sebe ima brak sa scenaristom i rediteljem Dragoslavom Lazićem. Iz te ljubavi rodila se ćerka Anita Lazić koja je krenula majčinim stopama, te se i ona bavi glumom. Međutim, taj brak nije dugo potrajao.

ATAImages

Dragoslav Lazić koji danas ima 87 godina, sreću je kasnije pronašao kraj 32 godine mlađe glumice Dragane Turkalj, s kojom je u 76. godini dobio i blizance Lazara i Iskru. Prethodno su se godinama borili za potomstvo i Dragana se podvrgla vantelesnoj oplodnji nekoliko puta.

ATAImages

Dragoslav i Dragana venčali su se u Koraćici 1998, u kući njihovog kuma, legendarnog Velimira Bate Živojinovića. Godine 2003. usledilo je i crkveno venčanje u manastiru Zlatenac kod Svilajnca.

ATAImages

„Moj bivši suprug je dobio decu pre nešto manje od desetak godina. U normalnim sam odnosima sa njim i njegovom novom porodicom“, rekla je Snežana svojevremeno i dodala:

„Viđam njegove bliznance na rođendanima naše zajedničke unuke, tačnije naše ćerke Anite. U takvim situacijama se zapravo i družimo. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim koliko blizanci imaju tačno godina, ali su malo mlađi od naše unuke“.

Dragoslav je pre sadašnje supruge, a posle Snežane Savić bio u braku sa slovenačkom kostimografkinjom i producentkinjom Dunjom Klemenc, s kojom ima sina Zorana i ćerku Katarinu.

Reditelj Dragoslav Lazić u svojoj radnoj biografiji ima veliki broj ostvarenja koja je režirao, a najpoznatija su „Sekula se opet ženi“, „Sekula i njegove žene“, film i serija „Seljaci“, „Košava“  serija „Ljubav na seoski način“…

Glumica Dragana Turkalj je najpoznatija po ulozi Milice u „Seljacima“, seriji koju je režirao njen suprug, kao i u filmovima „Ranjena zemlja“ iz 1999. i „Sve je za ljude“ iz 2001. i „Treća sreća“ iz 1995.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram