Poziv Ane Bekute devojkama, ženama i devojčicama na revoluciju

Ana Bekuta Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Marš bre! Nema 'ali'!

Pevačica Ana Bekuta pozvala je javnost da prestane da ćuti i nemo posmatra kako se žene maltretiraju, tuku i siluju.

Ona je u objavi na Instagramu između ostalog istakla da ne želi da živi u društvu u kom je žena građanin drugog reda, a njenu objavu prenosimo u celosti:

„Devojke, žene, devojčice vreme je za revoluciju! Ne možemo, ne smemo i ne treba više da ćutimo i gledamo kako se iz dana u dan žene oko nas ponižavaju, maltretiraju, siluju i biju! Osuđeni silovatelji moraju biti hemijski kastrirani i tako fizički trajno onemogućeni da ponove svoje zlodelo. Ja se zalažem i apelujem da se takav zakon u našoj zemlji donese odmah! Drugog izbora očito nema. Neću da živim u društvu i na planeti gde je žena građanin drugog reda, gde svaki dan čitam vesti o silovanju i fizičkom nasilju nad ženama i gde se svaki dan traži opravdanje za pakao koji preživljavaju. „Ali, ona je…“, „Ali, ima druga strana…“. „Ali, mogla je…“ Marš bre! Nema ‘ali’! Nema ‘ali’ i nema opravdanja! Silovatelji i nasilnici nisu samo manijaci s ulice, silovatelji i nasilnici su u porodicama, školama, na fakultetima i poslovima! Na svim tim mestima su i žene kojima se ne veruje i koje se ućutkuju metodom ‘ali’. NEMA ‘ALI’ I VIŠE NEMA VREMENA DA ĆUTIMO! Zauvek na vašoj strani“, napisala je Ana Bekuta.

Ova Anina objava za samo sat vremena je digla veliku prašinu, komentari podrške pevečici su brojni, a ovo su neki od njih.

„Bravo, Ana“,

„Podržavam te za svaku napisanu reč“,

„Tako je. Treba ukloniti tu đubradiju iz društva, i čak zakonom kazniti tatice, mamice i ostale koje korupcijom omogućavaju da zločin bude nekažnjen! Samo napred“,

„Hvala, Ana“…

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

TikTok

Pinterest

Instagram