Piksijeva žena je konačno u srećnom braku kakav zaslužuje

Snežana i Dragan Stojković Foto: Milan Maricic/ATAImages

"Vi ste se savršeno udale, a ja sam se namučila da dođem do savršenog braka".

Dve decenije zajedničkog života selektor Piksi i njegova supruga Snežana obeležili su sklapanjem crkvenog braka. Dragan i Snežana venčali su se 2011. godine, po drugi put u pravoslavnoj crkvi Aleksandra Nevskog u Parizu.

A, iako su u ljubavi preko 30 godina, njihov brak nije u svim trenucima bio idealan.

Kada su se prvi put venčali, par je stupio samo u građanski brak, dok su u crkveni brak ušli tek dve decenije kasnije.

Iako je prvobitno venčanje trebalo da se dogodi u Sabornoj crkvi u Beogradu, par je u poslednjem času promenio odluku, a ovoj ceremoniji prisustvovala su i njihova deca – Andrea, Anja i Marko.

Dragan je za drugo venčanje za svedoka Dragana Trivana, dok je Snežani kumovala prijateljica Ivana Mišković-Karić, koja je bila u pratnji muža Gorana Karića.

Zanimljiva stvar koju su supružnici napravili jeste to da nisu kupili nove burme, već su razmenili one koje su do tada nosili, samo su ugraviranom datumu prvog venčanja dodali drugi.

Snežana je na ovoj ceremoniji nosila belu venčanicu dizajnera Zuhara Murada, a bidermajer koji je bacila, uhvatila je njihova mlađa ćerka Anja Valente.

Iako se nisu razvodili, njihov brak je u nekim trenucima bio turbulentan i pun trzavica, a to nikada nisu ni krili od javnosti. Snežana je čak o tome govorila u intervjuu za Story.

„Svi znaju da je naš brak bio turbulentan. Često se šalim sa drugaricama koje se razvode: ‘vi ste se savršeno udale, a ja sam se namučila da dođem do savršenog braka, pa sada uživam’. Šalu na stranu, treba se truditi. Drugačije je kada se udajete i ženite sa 30 ili 35, jer ste dotad nešto već prošli, a mi smo imali 22 i 23 godine“, rekla je Snežana.

Kada su se venčali, Piksi je već bio velika fudbalska zvezda na ovim prostorima, dok je Snežana javnosti bila nepoznata. Iako su mnoge tadašnje devojke želele da budu na Snežaninom mestu, ipak je samo ona to uspela, ali ostatak zajedničkog života nije bio lak.

„Možemo da se foliramo, ali zaista je tako. Ne mislim da to moraš da prećutiš samo u muško-ženskim odnosima, već u svima do kojih ti je stalo. I u prijateljstvu ćeš, sigurno, tako reagovati, ako je neko umoran ili nervozan. Posebna priča je kad neko ima stresan posao, kao Dragan. Posle izgubljene utakmice po tri noći ne spava, a ja ga tešim i ponekad 50 puta slušam istu priču. Nije mi teško, mada nekad ni sama nisam raspoložena, ali to je respekt koji postoji posle tolikih godina“, rekla je Snežana jednom prilikom za domaće medije.

Kako bi se posvetila opstanku porodice, prva dama domaćeg fudbala morala je da zapostavi svoje ambicije.

„Da bismo sve postigli, zapostavila sam svoje profesionalne ambicije, jer nije bilo moguće pratiti takvog čoveka kao što je Dragan, sa tako uspešnom karijerom, i paralelno graditi svoju. To je bila moja svesna odluka. Prekinula sam studije arhitekture na poslednjoj godini jer smo otišli da živimo u inostranstvu. Kasnije sam sa profesijom ostala u kontaktu tako što sam uređivala kuće i stanove u kojima smo živeli. Sređivanje enterijera veoma me ispunjava i čini srećnom“, ispričala je Snežana za Hello.

Snežana, koja je zajedno sa Draganom na vreme naučila da za sklad u braku nije dovoljna samo ljubav, uvek je znala kako će njihov dom učiniti najprijatnijim mestom.

„U vreme kad je bio kod kuće nikada nisam zakazala kozmetički tretman ili otišla da se vidim sa prijateljicama. To je respekt prema njemu i našem zajedničkom vremenu. Znam mnogo žena koje ceo dan provode u salonima lepote, dok je njihovim muževima dosadno, pa zovu prijatelje da izlaze. Nekada mi drugarice prebacuju kako nemam vremena da se viđam s njima, ali navikle su da mi je Dragan prioritet. Čak su i deca, kad su bila mala, pokazivala određenu ljubomoru jer smo nas dvoje imali naše male rituale“, dodala je u intervjuu za Hello.

Iako uživaju u ljubavi preko 30 godina, njihovu porodicu naročito su oplemenile unuke od ćerke Anje – Indija Rouz, Kasija i Aleksija, ali i od Andree – ćerka Sijena.

***

BONUS VIDEO: Poznati na crvenom tepihu u Kanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram