Otkriveno je zašto princ Vilijam ne nosi burmu

Princ Vilijam
Princ Vilijam, Foto: x99 / Zuma Press / Profimedia

Poznato je da su generacije kraljevskih burmi napravljene od retkog velškog zlata. Ta tradicija je započeta još 1923. godine kada je kraljica, tada ledi Elizabet Boves-Lion, napravila svoju burmu od tog materijala.

Od tada su burme napravljene od velškog zlata prisutne na skoro svakom kraljevskom venčanju, uključujući i venčanje kraljice Elizabete i princa Filipa, princa Čarlsa i princeze Dajane, princa Vilijama i vojvotkinje Kejt, princa Harija i Megan Markl.

Dok je Meganina burma od velškog zlata, Hari je zapravo odlučio da prekine tradiciju i za sebe je izabrao moderniji platinasti dizajn prstena, koji nosi svaki dan. Međutim, možda ste primetili da njegov brat Vilijam nikada ne nosi, a nikada nije nosio ni venčani prsten.

Zašto? Ispostavilo se da je odgovor prilično jednostavan: ne voli da nosi nakit. Dok je stavljao zlatnu traku na prst Kejt Midlton tokom venčanja 2011, Vilijam je odlučio da ostane bez prstena. Noć pre venčanja, pomoćnik palate potvrdio je Vilijamovu odluku, navodeći je kao stvar „ličnih preferencija“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Nash (@emilynashhello)

Vilijam čak ne nosi ni prsten sa pečatom, poput mnogih muških aristokrata, uključujući i njegovog oca, koji nosi prsten sa oznakom prinčeva od Velsa. U stvari, princ Čarls nosi i svoj prsten sa pečatom i svoj venčani prsten na svom prstu, umesto prstena.

Dok su Vilijamov brat i otac odlučili da nose burme, njegov deda princ Filip nije nosio prsten tokom svog 73-godišnjeg braka sa kraljicom.

U aprilu, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža proslavili su deceniju braka foto – snimanjem – i još nakita! Suptilni mali dijamantski privezak kompanije Asprei koji je Kejt nosila za svoje jubilarne portrete košta 12.350 dolara i veruje se da je njen suprug poklonio godišnjicu.

***

Bonus video: Prosidba na fudbalskom terenu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram