Oštar odgovor Milana Marića antivakserki Jovani Stojković

Poznati 15. dec 202108:51 > 11:07
Foto:EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Jovana Stojković, koja je poznata po antivakserskim stavovima, na Tviteru je prokomentarisala naslov iz medija o Milanu Mariću. Naime, naslov tvrdi da je glumca i njegovu koleginicu Milicu Gojković na snimanju serije "Besa" zarazilo dete. Stojković je napisala opasku "vakcinisani", na šta je Marić imao spreman i jasan odgovor.

Jovana Stojković, koja je u aprilu ove godine privedena zbog antivakserskih stavova, širenja netačnih i poluistinitih informacija tokom pandemije koronavirusa, aludirala je da su Marić i Gojković zaraženi iako su vakcinisani.

Milan Marić je na to imao odgovor.

„Dete nikoga nije zarazilo koronom, nego bakterijom koju je pokupio u vrtiću. ‘Zarazio’ je samo nas dvoje jer je sa nama provodio najviše vremena. Ne zloupotrebljavajte decu kako biste namirili vaše morbidne porive. Vakcinisan sam, što bih i Vama preporuč…oh wait“, napisao je glumac u odgovoru kontroverznoj psihijatrici.

Podsetimo, od početka pandemije, Stojković se na društvenim mrežama borila protiv obavezne vakcinacije, kao i protiv nošenja zaštitnih maski – što su dve naučno utvrđene metode za zaštitu od kovida 19.

Optuživana je i za epidemiju malih boginja, koja je buknula u oktobru 2017. godine, koja je odnela 15 života.

Protiv nje je 2018. pokrenut postupak pred Sudom časti Regionalne lekarske komore Beograda za oduzimanje licence za rad, zbog širenja antivakcinalističkih ideja i odvraćanja roditelja od vakcinacije njihove dece. Međutim, postupak je prekinut.

***

Bonus video: Najinteligentniji ljudi sveta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram