Ona je bila bogata, on nije imao prebijene pare: Zabranjena ljubav Dina Merlina o kojoj trenutno bruji Balkan

dino merlin
Foto: Antonio Ahel.

"Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo."

Čuveni pevač Dino Merlin nedavno je rasprodao karte za čak četiri koncerta u beogradskoj Štark areni. A svaki put kad se pomene Dino, jave se oprečna mišljenja, s tim što se sada sve preliva i na njegov porodični život.

Među onima koji ga ne vole ima posebno kritički nastrojenih koji po društvenim mrežama komentarišu izgled Dinove supruge Amele. Razočarani su, čini se, što ne izgleda kao svetski top modeli, a neki idu i dotle da joj lik fotošopiraju.

A iza Dinove i Ameline zajedničke fotke krije se zapravo priča o zabranjenoj ljubavi.

Dino je Amelu upoznao sa 17 godina i od tada voli samo nju. U braku su duže od tri decenije, imaju dvoje dece, a sve je počelo – skrivanjem.

Amelini roditelji su se protivili njihovoj vezi jer Dino nije bio imućan, a ona je bila studentkinja arhitekture iz bogate porodice.

„Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću“, rekao je jednom prilikom pevač.

Nakon venčanja otišli su na bračno putovanje u Dubrovnik.

„Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju. Ali vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem“, prisetio se Dino.

Pevač je svojevremeno za bosanske medije rekao i da nikada neće zaboraviti trenutak kada se sa prve turneje po Jugoslaviji vratio praznih džepova.

„Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko’. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam doneo ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, doneo sam 100 maraka’.“

Dino je više puta isticao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri.
„Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja“, rekao je pre nekoliko godina pevač.

Pored supruge, Dino je ponosan i na svoju decu – ćerku Naidu i sina Hamzu. Za ćerku je oduvek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je u detinjstvu imao liste narudžbina za oca kada krene na put.

“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući’. Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina“, rekao je jednom prilikom popularni pevač.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram