Jedne večeri su se slučajno sreli u kafiću na Vračaru, a danas je njihova ljubavna priča najveća na našoj javnoj sceni

saša đorđević
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U braku su od 1997.

Još kao tinejdžer je preko kolege upoznao svoju sadašnju suprugu i sa njom ostao zauvek – to je u najkraćem ljubavna priča proslavljenog košarkaša i trenera Aleksandra Saše Đorđevića. Njega je kolega Nebojša Ilić upoznao sa sadašnjom suprugom Aleksandrom Sekom Đorđević, čiji je Nebojša inače školski drug.

Saša i Seka Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Često sam dolazio sa društvom u kafić na Vračaru, gde sam jedne večeri video divnu i zgodnu devojku. Prijatelji su mi kazali da joj je nadimak Seka i, pošto smo razmenili poglede i osmehe, upoznali smo se. Zaljubio sam se u nju i teško su mi padale pripreme sa Partizanom i reprezentacijom“, priznao je svojevremeno Đorđević.

Venčali su se u julu 1997. godine. Četiri godine kasnije dobili su ćerku Taru, a par godina kasnije i Tesu. Reflektore ne vole i njihovih zajedničkih fotki sa javnih događaja skoro da nema nigde.

„Decu učimo poštovanju, lepom ponašanju, da znaju da se druže sa svima, da budu nasmejane i uvek imaju lepu reč, da saslušaju, budu poslušne i, naravno, da imaju svoj stav“, izjavio je svojevremeno.

Saša i Seka Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kazao je i za šta su ćerke talentovane.

„Tara je počela da igra košarku, ali joj možda više prijaju tenis i plivanje, a dobra je i skijašica. Verujem da će Tesi košarka biti sport broj jedan. Još je mala, ali i ona već odlično skija. Obe lepo crtaju i odlično im idu jezici. Vole se, mada se ponekad i svađaju. Po karakteru su sasvim drugačije. Tesa je neviđeni borac, mora sve da vidi, voli da je u centru pažnje i vrlo je prodorna. Za razliku od nje, starija je stidljiva.“

Zanimljivo je bilo kada se 2017. posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj, Đorđević popeo na čuveni balkon Skupštine grada i u šali kazao da je pre 22 godine bio opravdano sprečen. To je zapravo bila aluzija na njegov izostanak sa dočeka košarkaša 1995. godine, kada se zbog venčanja u Bolonji nije pridružio ekipi.

Saša i Seka Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Čovek nekada mora da lične ambicije stavi po strani kako bi se posvetio onome što je najvrednije, a to su deca i porodica. Mislim da sam napravio dobar balans u čemu uživam“, kazao je ranije on.

Saša i Seka više od dve decenije važe za jedan od najskladnijih parova na našoj javnoj sceni. Senku na to delom su bacila šuškanja da je Saša imao aferu sa voditeljkom Jovanom Joksimović, suprugom Željka Joksimovića. Bez ikakvih konkretnih komentara tim povodom, Saša je tačku stavio na sve izjavom da mu je porodica važnija od svega ostalog.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram