Odrasla je u Mađarskoj, zbog kilaže zamalo izgubila sve, a onda se udala za holivudskog zavodnika i vinula među zvezde

Barbara
Foto: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Barbara Palvin je rođena i odgajena u Mađarskoj, a danas važi za jednu od najlepših manekenki u Holivudu. Od 2018. godine je u vezi sa glumcem Dilanom Sprausom, a par se skoro venčao u blizini Budimpešte.

Dilan Spraus i Barbara Palvin su odnedavno zvanično u braku. Glumac i manekenka su već 5 godina u vezi, a stali su na ludi kamen u Mađarskoj.

Barbara
Foto: Victoria’s Secret via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Barbara već dugi niz godina radi kao model. Pojavila se u raznim modnim časopisima, kao što su Vogue, Glamour, Elle, a bila je i lice kampanja za H&M, Armani Exchange i Victoria’s Secret. Radila je revije za najveće modne kuće kao što su Louis Vuitton i Vivienne Westwood. Takođe, ona je od 2019. bila i  Victoria’s Secret anđeo. Baš tada je dospela u centar mini skandala, ali ne svojom zaslugom.

U trenutku kada je Barbara posala Viktorijin anđeo, od svojih obožavalaca je dobila epitet prvog „plus size“ modela koji radi za čuveni brend donjeg veša. S obzirom na njene mere, mnogi su primetili da kao osoba koja nosi britanski broj osam – ova dvadesetpetogodišnjakinja zapravo nije plus size. Samo jedna objava o plus size Barbari podstakla je globalnu reakciju.

Avalon.red / Avalon / Profimedia

Radi od 13. godine

Barbara je odrasla u Budimpešti, gde je odrasla i započela svoju karijeru,  kada je imala samo 13 godina. Ona je iskreno govorila o tome u intervjuu za W magazin 2010. godine. „Odrasla sam u prosečnoj porodici u Budimpešti. Rođena sam tamo i još uvek živimo tamo. Često smo išli van grada u malo selo da posetimo moju baku i prabaku. Šetala sa majkom u Budimpešti, blizu zgrade gde živim, kada me je Balázs, koji je sada moj menadžer (Icon Model Management), video. Pitao me je da li mogu da dođem u njihovu kancelariju i da napravim neke test fotografije. Onda sam počela da se bavim modelingom“, rekla je.

Kao dokaz ljubavi, Barbara je odvela Dilana da upozna njene roditelje u Mađarskoj. Dilan je priznao da je postojala mala jezička barijera, ali da ga je Barbara ipak uputila u sve mađarske tradicije.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Oprobala se i u glumi

Iako je pre svega model, Barbara je takođe malo i glumica. Debitovala je u filmu 2014. godine u filmskoj adaptaciji „Herkul“, gde je igrala Antimache. Takođe se pojavila u TV emisiji Love Advent i filmu Tyger Tyger. Njeno najnovije pojavljivanje bilo je u kratkom filmu „Serpentine“ iz 2023. godine, prema IMDb-u.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Moderna bajka

Ljubavna priča Dilana i Barbare počela je kao mnoge moderne romanse – preko društvenih mreža. Glumac je otkrio da ju je upoznao na žurki i odlučio je da pokuša.

„Pratila me je na Instagramu, pa sam odlučio da joj pišem. Napisao sam joj – hej, ne znam da li ćeš dugo biti u Njujorku, ali ako želiš, možemo se družiti. Evo mog broja. Nije mi odgovorila šest meseci“, ispričao je.

Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Lepa Mađarica imala je svoje razloge.

„Dala sam sebi vremena. Znala sam da tada nisam bila dobro raspoložena i možda sam duboko u sebi znala da bi to moglo biti nešto više“, objasnila je.

Ipak, postojao je još jedan razlog. Iako pored svog maternjeg mađarskog, Barbara govori i nemački, engleski, francuski i japanski, izjavila je: „Postoji mala jezička barijera, tako da nikada nisam bila dobra u slanju poruka ili flertovanju. Sa Dilanom, sve je izgledalo tako lako. Interesovale su nas iste stvari, isti smisao za humor,  on nije mislio da sam odvratna ili bilo šta.“

Nakon šest meseci, kada je napokon odgovorila, Dilan je bio u Kini, ali to ih nije sprečilo.

„SJWORK“ / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U želji da vidi da li će se hemija iz poruka prebaciti i na stvari život, Palvin je rezervisala let za Kinu, a čak i kad joj je planirani posao u ovoj zemlji propao, nije otkazala putovanje.

„Pitala sam ga – misliš li da je ludo što još uvek želim da dođem i vidim te? Bila sam toliko uzbuđena“, priznala je u jednom intervjuu. Kako je otkrila Dilan joj je odgovorio: „Molim te dođi.“

Iako je znala da je on „onaj pravi“ već prvog minuta kada su se upoznali, nije odmah pristala na ozbiljnu vezu.

„Sedela sam, duboko udahnula i pomislila – šta čekam? Ne postoji drugi momak kog bih volela više nego što volim njega i on ima sve što mi treba.“

Nakon nekog perioda par se i verio, ali su to tek objavili mesec dana pred venčanje, jer kako navode – želeli su to da urade na svoj način.

PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram