Ko je devojka koju Luka Dončić voli od svoje 12. godine: Mogao je da ima bilo koju, a oženiće se s drugaricom iz škole

NBA zvezda Luka Dončić verio se u julu prošle godine sa svojom devojkom Anamarijom Goltes, sa kojom je u decembru dobio dete. Par je zajedno od osnovne škole, a uprkos tračevima i skandalima, uvek su ostali jedno uz drugo.

Anamaria Goltes je supermodel, influenserka i fitnes entuzijastkinja koja se proslavila upravo kao devojka Luke Dončića, košarkaša Dalas Maveriksa. Svoju profesionalnu karijeru započela je kao studentkinja u Sloveniji, a kasnije se preselila u Sjedinjene Države kako bi ostvarila snove o modelingu i fitnesu.

Anamaria je godinu dana starija od Luke, rođena 1. maja 1998. u Zagorju ob Savi, malom gradu u centralnoj Sloveniji. Ona je najstarija ćerka Matjaša i Maje Bet Goltes, oboje diplomaca Univerziteta u Ljubljani. Njen otac je biznismen, a majka medicinska sestra. Ima mlađu sestru po imenu Pia, koja je takođe model i Instagram zvezda.

Anamaria Goltes
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Anamaria je pohađala lokalnu osnovnu školu, a kasnije je upisala Ekonomsku i poslovnu školu na Univerzitetu u Ljubljani, gde je diplomirala marketing. Kažu da je bila bistra i vredna učenica koja je svoje studije odlično umela da uskladi s vannastavnim aktivnostima. Od malih nogu je obožavala ples i pridružila se plesnoj grupi kada je imala šest godina. Plesala je 10 godina dok nije odlučila da se fokusira na svoju manekensku i fitnes karijeru. Imala je ugovore sa raznim brendovima, a osvojila je titulu Miss Earth Slovenije 2016. i predstavljala je svoju zemlju na izboru za Miss Earth 2016 na Filipinima.

Anamaria Goltes i Luka Dončić su se upoznali kad je Luka imao 12 godina, a ona 13 godina. Išli su u istu školu u Sloveniji. Postali su prijatelji i ubrzo se zaljubili jedno u drugo, a počeli su da se zabavljaju 2013. i od tada su zajedno. Njihovu vezu je obeležila lojalnost kroz sve izazove i prepreke. Podržavali su jedni druge tokom svoje karijere i slavili svoja dostignuća i prekretnice. Suočavali su se i sa poteškoćama, zbog eze na daljinu, tračeva, zlonamernih komentara i stalne medijske pažnje.

Luka Dončić s verenicom
Foto: Victor Joly / Alamy / Alamy / Profimedia

Anamaria se preselila u SAD 2018. da bi se pridružila svom dečku, kojeg su Dalas Maveriksi draftovali u NBA ligi. Tamo je nastavila svoju manekensku karijeru i saradnje sa renomiranim brendovima i publikacijama.

U međuvremenu je proširila svoj portfolio i upustila se u fitnes i velnes vode. Postala je sertifikovani lični trener i fitnes instruktorka, pa danas svojim klijentima nudi onlajn i oflajn treninge i konsultacije. Pokrenula je i svoju veb stranicu i aplikaciju, gde deli svoje rutine vežbanja, planove ishrane i savete za zdravlje. Popularna je na društvenim mrežama gde ima veliku bazu pratilaca, pa veliki deo prihoda zarađuje i kroz endorsment. Njena neto vrednost se procenjuje na 2,5 miliona dolara – zarađuje od manekenstva, fitnesa i društvenih mreža.

View this post on Instagram

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)

Tokom godina u kojima je Luka Dončić doživeo planetarnu slavu, Anamaria se suočila sa kritikama i mržnjom njegovih obožavatelja, koji su doveli u pitanje njenu vezu sa Lukom i optužili je da je „sponzoruša“ i da mu samo odvlači pažnju. Mnogi je porede sa drugim ženama košarkaša, komentarišući kako bi Luka mogao da bude sa bilo kojom, a izabrao je „prirodnu devojku iz kraja“.

Sve ove komentare, Anamaria podnosi sa gracioznošću i dostojanstvom i nije dozvolila da utiču na njeno samopoštovanje ili sreću. U decembru 2023. njih dvoje su objavili da su postali roditelji, nakon što su devet meseci krili od javnosti trudnoću. Ćerkici su dali ime Gabrijela.

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Inače, zanimljivo je da su se Luka i Anamaria verili 7.7. prošle godine, a Luka na dresu nosi broj 77. Očigledno je za njega u pitanju posebna životna simbolika.

View this post on Instagram

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram