Žene u životu Luke Dončića koje su odigrale ključnu ulogu da bude ljudina

luka dončić
Foto: Cal Sport Media / Alamy / Alamy / Profimedia; Printscreen/Instagram/anamariagoltes; Printscreen/Instagram/ mirjampoterbin

Dečko za primer.

Jedna od retkih pozitivnih vesti ovih dana je ta da je Luka Dončić, slovenački košarkaš koji igra za Dalas Maveriks, najavio da će pružiti pomoć nakon tragičnog događaja u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Između ostalog je kazao da momentalno i na duže staze želi da pomogne i da je posvećen.

Sada Luki zbog toga poruučuju da je ljudina i plemenit dečko kakvih nam treba više.

Luka je rođen 28. februara 1999. godine u Ljubljani. Otac mu je Saša Dončić, proslavljeni slovenački košarkaš, a majka Mirjam Poterbin, nekadašnja manekenka, model i plesačica, a onda i uspešna poslovna žena i vlasnica kozmetičkog salona u slovenačkoj prestonici.

Luka, koji po ocu Saši vuče i srpske korene, nakon razvoda roditelja ostao je da živi sa majkom.

Često je u intervjuima isticao da mu je ona najveća podrška.

View this post on Instagram

A post shared by @mirjampoterbin

Žena koja je, bez sumnje, odgajila jednog momka za primer takođe je javno govorila koliko je ponosna na sina.

„Mislim da nisam ovoliko plakala ni kada se rodio. Toliko sam ponosna na sina, majstor je za rešavanje utakmica. Moj svet“, navela je ona pre par godina povodom Lukinog briljantnog uspeha u NBA.

Ipak, u poslednje vreme do nas su stizale vesti da se Luka sudi sa majkom zbog svog brenda „Luka Doncic 7“, koji je ona u međuvremenu kontrolisala.

Onda su se strasti smirile i čini se da je sukob između njih rešen nakon što je Luka jednostavno promenio logo svog brenda.

„Pretnje ljudi koji žele da iskoriste mog sina i pisanje ovakvih članaka u najmanje pogodno vreme za Luku neće me pokolebati. Uvek ću štititi svog sina i nikada neću odstupiti od toga“, poručila je Mirjam početkom ove godine.

Druga žena u Lukinom životu do koje mu je jako stalo je njegova devojka, prava lepotica koju krasi nesvakidašnja harizma.

Luka, naime, već dugo uživa u ljubavi sa Anamarijom Goltes, koju poznaje odmalena. Godinama su nerazdvojni i Luka neretko ističe kako mu je upravo ona najveći oslonac u svemu.

View this post on Instagram

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)

Za njihovu vezu se saznalo na Evropskom prvenstvu za košarkaše 2017. godine, i to na vrlo simpatičan način. Luka je tada osvojio zlatnu medalju baš pobedivši Srbiju u finalu i taj uspeh je proslavio poljupcem sa Anamarijom – pred svima. Od tada su postali jedan od omiljenih parova u regionu.

Anamarija je godinu dana starija od Luke, a mnogima je poznata od 2013. godine, kada je osvojila titulu tinejdž mis svoje zemlje. U međuvremenu je završila studije ekonomije u Ljubljani, a potom počela i da se bavi modelingom.

Bavila se i kikboksom, plesom, takmičila se na evropskim i svetskim šampionatima.

View this post on Instagram

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)

Zanimljivo je i da njih dvoje jako vole životinje, imaju tri psa, a priznaju i da bi voleli da imaju još nekoliko ljubimaca.

View this post on Instagram

A post shared by ANAMARIA (@anamariagoltes)

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram