Njen muž je danas bio najbogatiji na svetu: Brak pijanistkinje je kao iz bajke

Foto: DFY / KCS Presse / Profimedia

Spojila ih je klasična muzika.

Titula najbogatijeg čoveka na svetu danas je pripala Bernardu Arnou, nakon što je Ilonu Masku bogatstvo palo na 185.3 milijarde dolara.

Čovek čije je bogatstvo procenjeno na 185.4 milijarde dolara francuski je poslovni magnat i izvršni direktor luksuznog brenda Louis Vuitton. Arno je u braku s Helen Mersije, svetski poznatom koncertnom pijanistkinjom porijeklom iz Kanade. U braku su već 21 godinu i imaju troje dece, piše Index.

Foto: Gwendoline Le Goff/Panoramic / Starface / Profimedia

Helen je karijeru pijanistkinje započela je u Kanadi, gde je osvajala brojne nagrade, a studirala je na Džulijardu u Njujorku kao i na na Pariškom konzervatorijumu.

Spojila ih je ljubav prema muzici, a upoznali su se 1989. na jednoj večeri. Iste su godine skupa proslavili Novu godinu, a nakon što su otišli u njegov dom na šolju čaja, Mesijer ga je zamolila da joj nešto odsvira.

„Ruke su mu drhtale, umirao je od straha, ali bio je odlučan da odsvira do kraja“, otkrila je za Wall Street Journal.

Foto: PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia

Osam meseci nakon tog izlaska venčali su se, a privatnoj ceremoniji prisustvovalo je samo petoro ljudi. Imaju trojicu sinova. Najstariji, Aleksander, direktor je Rimowe, luksuznog brenda za prtljag, a njihov drugi sin, Frederik, takođe je deo porodičnog biznisa, dok najmlađi, 20-godišnji Žan, još uvek nije krenuo u poslovne vode.

Privukli su pažnju javnosti kad su se obavezali da daju čak 222 miliona dolara pomoći za restauraciju požarom zahvaćenog Notr Dama. Iste godine obavezali su se na donaciju od 11 miliona dolara kako bi pomogli u gašenju požara koji je zahvatio Amazon.

***

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram