Nina je najpoznatija Srpkinja u Kanadi, a morala je da promeni prezime da bi je znao ceo svet

Foto: Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

"Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik."

Nina Kiridžija je Beograđanka koja je još kao dete sa roditeljima otišla u Kanadu i počela da se bavi glumom. Iako je glumila u nekoliko filmova i serija, svet je upoznao kao Almu u planetarnoj popularnoj seriji „Sluškinjina priča“.

Glumica je u jednom gostovanju na TV Nova objasnila kako je Nina Kiridžija postala Nina Kiri.

„Ja sam ovde u Vankuveru imala agenticu koja mi je rekla da bi bilo teško da ljudi ovde izgovore moje prezime Kiridžija pa mi je dala savet da promenim to u Kiri. Nisam ni razmišljala nego sam promenila i tako se sve to desilo“, rekla je Nina.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njeno prvo pojavljivanje na TV-u bila je kratka uloga u filmu na Diznijevom kanalu 2011. godine, „Charming Geek“.

Kiri je nakon pojavljivanja u filmu „Cleo“ imala glavne uloge u tri horor filma: „Let Her Out“ (2016), „The Haunted House on Kirbi Road“ (2016) i „The Heretics“ a uloga u tom filmu donela joj je nagradu za najbolju glumicu na festivalu „Buffalo Dreams“.

Međutim, Nina se proslavila u Kanadi a i širom sveta, tek kada je postala deo popularne serije.

„Imala sam audiciju, kao i uvek. U to vreme nismo ni znali kakva će to serija da bude. Čitala sam knjigu Sluškinjina priča kada sam pohađala srednju školu, a ta serija postala je mnogo veća nego što smo mi mislili“, objasnila je ona.

U intervjuu Nine Kiri koji je dala za naš portal pitali smo je da li već živimo distopijsku realnost Sluškinjine priče.

„Nisam baš sigurna, ali na neki način da. Slično kao u priči, svakakve stvari se polako dešavaju bez da primetimo, i onda se odjednom nađemo u situaciji koju nismo očekivali. Recimo, kako je došlo do toga da u ovo vreme još uvek pričamo o pravu na abortus? Kako dozvoljavamo, posle toliko naučnih istraživanja, da nam pluća sveta, Amazon, pregore? Polako, prvo ne primetiš, i onda jednog dana postane toliko zagađeno da ćemo opet svi nositi svaki dan maske samo da izađemo napolje“, rekla nam je Nina.

Na Instagramu je jednom objavila fotografija sa seta na kojima se vidi kako sa koleginicima jede srpske bananice.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Kiri (@neeenze)

Na pitanje da li je teško graditi karijeru u Kanadi budući da je srpskog porekla, glumica je svojevremeno istakla da je ona sa godinu dana otišla iz Srbije, te da se oseća kao Kanađanka.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Kiri (@neeenze)

„Pa dobro. Ja sam ovde ipak odrasla i došla sam sa godinu dana. Ne bih rekla da je meni bilo teško zato što sam ipak Kanađanka na neki način. Nemam naglasak na engleskom. Čak i to prezime što sam promenila mi nije smetalo. Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik. Uvek je lepše živeti kada imaš drugačija iskustva“, rekla je ona.

Ninu često možemo videti na crvenom tepihu i u društvu poznatih.

Foto: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

***

Bonus video: Vuk i Dimitrije ocenjuju MAC autfite bez dlake na jeziku – ovo morate da čujete